Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Ergün, 'Olayların etkisi yüzeysel ve geçici'

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Bakan Ergün, 'Olayların etkisi yüzeysel ve geçici'

Ekonomi Haberleri  / AA

Bakan Ergün, Türkiye son 10 yılda makroekonomik dengelerini kurduğu için Gezi Parkı olaylarının ekonomide daha yüzeysel ve geçici etkileri olduğunu belirtti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye Bilimler Akademi'sinin düzenlediği Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı ve Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı için düzenlenen ödül töreninin ardından basın mensuplarının Gezi Parkı olaylarına ilişkin sorularını yanıtladı. Birçok konunun ekonomi üzerinde yüzeysel ya da derinlemesine etki oluşturabileceğini ifade eden Ergün, bu olayların ekonomi üzerinde bazı yüzeysel etkileri olduğunun görüldüğünü söyledi. Konjonktürel olarak borsada iniş çıkışlar, faiz nbsp; oranlarında nispi bir yükseliş olduğunu dile getiren Ergün, şöyle konuştu: "Türkiye ekonomisinin makroekonomik dengeleri eğer bozuk olsaydı, çok büyük bütçe açıklarıyla boğuşan, yüksek enflasyonla, faiz oranlarıyla boğuşan ve Merkez Bankası rezervleri son derece zayıf, nbsp; ekonomik dengelerini kuramamış bir ülke olsaydı, o zaman bu tür olaylar ekonomi üzerinde çok daha uzun vadeli, çok daha köklü etkiler meydana getirebilirdi. Türkiye, son 10 yıl içerisinde makroekonomik dengelerini kurduğu ve ekonomik problemlerini çözüme kavuşturduğu için daha yüzeysel ve geçici bazı etkileri oluyor."
Ergün, olaylarda zarar gören esnaflara ilişkin bir çalışma yapılıp yapılmadığına yönelik soru üzerine, şunları kaydetti: "Öncelikle bir zarar-ziyan tespiti yapılması gerekiyor ki ona göre ne tür destek mekanizmaları geliştirilebilir ona bakmak lazım. Bu biraz yaygın, her şehirde 3-5 dükkanın içinde olduğu yaygın bir tablo var. O tablonun derlenip toparlanması lazım. O tablo önümüze konulduğunda, ona göre bir çalışma yapılır. Şu anda bizim elimizde bir hasar tespit raporu olmadığı için bir şey söyleyemeyiz."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...