'Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu' başladı

/ Kaynak: CHA
'Uluslararası Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu' başladı

TEKNOLOJİ Haberleri  / CHA

Sakarya Üniversitesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu' başladı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) tarafından düzenlenen 'Uluslararası Mühendislik ve Fen Bilimlerinde Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu' başladı. nbsp;SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur ve onur duyduklarını söyledi. nbsp;'Bilim, Teknoloji ve Mühendislik' konulu sunum yapan YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise felsefenin genel tarihi hakkında bilgi verdi. Teknoloji ve mühendislik dallarının birbirine yakınlığının ancak felsefe tarihinin bilinmesiyle mümkün olacağını savunan Durmuş, "Bilim bir ayağını gerçeklik âlemine basmak zorunda, felsefe ise bir ayağını gerçeklik âlemine koymak zorunda değil. Felsefe bilimin oluşmasına zemin hazırlamıştır." şeklinde konuştu. nbsp;Günün ikinci oturumunda Mimar Sinan Üniversitesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sadettin Ökten 'Medeniyet ve Teknoloji' isimli bir sunum yaptı. Medeniyetin toplumlar üzerindeki algısı üzerine bilgi veren Ökten, şunları kaydetti: "Toplumumuzda medeniyet üzerine farklı bakışlar var. Tek dişi kalmış canavar diyen de var, göklere çıkaran da. Önemli olan medeniyet içerisinden ne aldığımız, bize ne kazandırdığıdır." nbsp;Matematiğin günlük hayatımızın her alanında olduğu gibi bilimin ana bileşeni olduğunu sözlerine ekleyen Ökten, "Matematik bilimin yapı taşıdır. Felsefede ise matematik olması gerekmez. İhtiyaç yoktur zaten. Modern medeniyet ise matematiğe muhtaç olan bilimle ve matematiğe hiç ihtiyaç duymayan felsefenin birleşmesiyle oluşmuştur." dedi. nbsp;Bu yıl ilk defa düzenlenen sempozyuma yurt içi ve yurt dışından birçok akademisyen katıldı.


TEKNOLOJİ
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...