Yerli sosyal paylaşım sitesi hızla büyüyor

/ Kaynak: AA
Yerli sosyal paylaşım sitesi hızla büyüyor

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

Kahramanmaraş'ta yerli otomobil fikrinden yola çıkan genç girişimcinin kurduğu "duube" adlı sosyal paylaşım sitesi, 15 günde 4 bin kullanıcıya ulaştı.

Türkiye'deki "yerli otomobil" üretimi tartışmalarından etkilenen Okan Tambay (24), 3 yıl önce cebindeki 20 lira başladığı "yerli sosyal paylaşım sitesi" çalışmasında kısa sürede önemli mesafe aldı. nbsp;Microsoft BizSpark ve KOSGEB'den yaklaşık 800 bin lira destek alan genç girişimci, çalışmalarını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknoloji Geliştirme Merkezindeki (TEKMER) işliklerde sürdürüyor. nbsp;Tambay'ın internet ortamında kurduğu ve 15 gün önce hizmete sunduğu "duube" isimli site, farklı uygulamalarla kullanıcılarına yaşamın her alanında kolaylık sunuyor. İki haftada 4 bin kullanıcıya ulaşan "duube", uluslararası sosyal paylaşım sitelerine de rakip oldu. nbsp;Tambay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yerli otomobil üretimi konusundaki tartışmalardan yola çıkarak Türkiye'nin ilk sosyal paylaşım sitesini kurduklarını söyledi. nbsp;Çalışmalara 3 yıl önce başladığını anlatan Tambay, şunları kaydetti: nbsp;"Projemiz, KOSGEB'in Ar-Ge desteğiyle hızlandı. Microsoft BizSpark ve KOSGEB desteğinin ardından KSÜ TEKMER işliklerinde projemizin geliştirilmesi için çalışmalar yürüttük. 15 gün önce yayına başlayan sitemizde 4 bin kullancımız oldu. Bu sayı yeni başlayan ve proje geliştirmelerine devam eden bir çalışma için iyi bir sayı. Proje sürecinde KOSGEB'den yüzde 75'i hibe olmak üzere 249 bin lira destek aldık. 1 yılda 800 bin lira destek alan şirket haline geldik."


Türkiye'de yaşanan güzel gelişmelere Türk girişimci olarak katkı sağlamak istediklerini dile getiren Tambay, şöyle konuştu:


"Sosyal paylaşım sektöründe uluslararası Türk markası oluşturmak istedik. İnternet sektörüne bir giriş yaptık. Türk girişimci olarak elimizi taşın altına koyduk. Türkiye'de yerli araba konusunda çalışmalar sürdürülüyor. Biz de yerli bir sosyal paylaşım sitesi kuralım ve uluslararası alanda marka oluşturalım istedik. Sosyal paylaşım sitemizin adını da "duube" koyduk. Uluslararası sosyal paylaşım sitelerine göre bir çok farklı yönlerimiz var."


Projenin yüzde 10'luk kısmını tamamladıklarını, uluslararası markalara rakip olmak için geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirten Tambay, kurdukları sosyal paylaşım sitesinin birçok yenilik ve özelliğiyle rakiplerinden farklı olduğunu vurguladı.


Bulut teknolojisini sitede kullandıklarını aktaran Tambay, "Bu teknolojiyle kendi bilgisayarınızda dosyalarınızı saklayabilir, sunucu giderlerini karşılayan ve altyapı hizmeti sunan bir şirketle anlaşıp, bilgisayarınızdaki dosyaları orada barındırabilirsiniz. Biz buna farklı bir çözüm imkanı getirdik. Kendi dosyalarınızı sosyal paylaşım sitesinde bulunan bulut teknolojisi alanına koyup istediğiniz arkadaşınızla anında paylaşabiliyorsunuz. Sadece sitemize üye oluyorsunuz, ücretsiz sunduğumuz bu destekle sitemiz hem eğlence hem iş kullanılabiliyor hem de her anınızda yanınızda oluyor" dedi.


Mesaj, fotoğraf, video, blog ve moda trendleri gibi bir çok aktiviteyi de tek bir sitede barındırdıklarına işaret eden Tambay, sitedeki birçok uygulamanın kullanıcıları heyacanlandırdığını söyledi.


Sitenin hız performansının yüzde 90 seviyesinde olduğuna dikkati çeken Tambay, şöyle devam etti:


"Özellikle ileri tarihe mesaj servisimizi kullanıcılarımız çok beğendi. Her insanın özel günü vardır ve bunları unutabiliyor. Bunları ortadan kaldırmak için istenilen yıl ve tarihi seçerek bu günden bir sene sonraya mesaj atabiliyorsunuz. Mevcut blog sistemlerinin çok daha gelişmiş şeklini oluşturduk. Bu sistemde tüm etkinlik, haberler, video, fotoğraf, moda trendleri, müzik ve diğer konuları paylaşacağımız bir blog sistemi kurduk. Video paylaşımını daha da kolaylaştırdık. Bir başka alternatif siteye gitmeden kendi sitemiz içerisinde anında paylaşım gerçekleştirebiliyoruz. Video bölümünde konuşlandırılan arama motorlarıyla her türlü içeriğe ait videoyu da bulmak mümkün."


KOSGEB İl Müdürü Sadık Gözek ise girişimcilik destekleriyle hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini ifade etti.


Genç girişimcilere önemli fırsatlar sunduklarını bildiren Gözek, "Aklında iş fikri olan genç girişimcilerimizi ofisimize bekliyoruz. Türkiye'nin gelişimine dektek olmak isteyen ve elini taşın altına koyan bütün girişimcilerimizin bize gelerek destekler hakkında bilgi almasını istiyoruz" dedi.


TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...