Bakan Çağlayan, 'Ne olur faiz lobisinin tezgahına gelmeyin'

/ Kaynak: İHA
Bakan Çağlayan, 'Ne olur faiz lobisinin tezgahına gelmeyin'

Politika Haberleri  / İHA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Gezi Parkı' olayları ile ilgili vatandaşları uyanık olmaya çağırarak, "Ne olur değerli kardeşlerim, faiz lobisinin tezgahına gelmeyin' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 'Gezi Parkı' olayları ile ilgili vatandaşları uyanık olmaya çağırarak, "Ne olur değerli kardeşlerim. Ne olur değerli arkadaşlarım. Faiz lobisinin tezgahına gelmeyin. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Bu ülke faiz lobisine çok bedel ödedi" dedi. nbsp;Bir dizi toplantıya ve açılışa katılmak üzere Mersin'e gelen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yayla Agro Mersin Tesislerinin açılışına katıldı. Açılışa Çağlayan'ın yanı sıra Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Mersin Milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Çiğdem Münevver Ökten, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer de katıldı. Açılışta 'Gezi Parkı' olayları ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Zafer Çağlayan, bu dönemde en çok birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya ihtiyaç olduğunu söyledi. Gezi Parkı'nda çevreci vatandaşların hassasiyetlerine aynen katıldıklarını belirten Çağlayan, "İnsanlarımızın, vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bu masumane duygular içerisinde yapmış olduğu bu tür davranışlarını, çevre ile ilgili hassasiyetlerinin sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz ancak masumane başlayan bu olaylar içeriden ve dışarıdan marjinal gruplar tarafından ve onların iş birlikçisi olan dışarıdaki uzantıları ve bağlantıları tarafından maalesef Türkiye'nin imajı farklı şekle sokulmak isteniyor. Bu konuda hepimizin uyanık olması gerekiyor" diye konuştu.
"HİÇ KİMSENİN BU İSTİKRARI BOZMAYA HAKKI YOKTUR"
Türkiye'de bu dönemde insanların birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğine vurgu yapan Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar ne kadar masumsa bunun karşılığında bundan Türkiye'nin gelişmesinden endişe edenlerin, Türkiye'nin büyümesinden endişe edenlerin çıkarmış olduğu ve onların maşası durumunda olan marjinal grupların yaptıkları da o kadar anlamlıdır. Bugün Türkiye dünyada ekonomik ve siyasal parmakla gösterildiği bir ülke olmuştur. Hiç kimsenin bu istikrarı bozmaya hakkı yoktur. Bunları kolay elde etmedik. Bunlar çok zor elde edilen kazanımlar ama bunlar çok kolayda kaybedilebilecek şeylerdir. Elbette ki Türkiye'nin bu başarısı, IMF'ye borcunun kalmaması, kamu borçlarında dünyanın en az borcu olan ülkelerinden biri haline gelmesi, dünya en büyük krizden geçerken inadına üretim, inadına yatırım, inadına ihracat yapan bir Türkiye'nin gelişmesinden ve büyümesinden endişe edenler bir anda ortaya çıktı. Bu olayların başlamasından 10 gün önce ülkemizden çok büyük sermaye çıkışları ile başladı. Bu sermaye çıkışlarının arkasında bu olaylarla birlikte Türkiye farklı bir Türkiye olarak gösterilmeye başlandı."
nbsp;"FAİZ LOBİSİNE KARŞI BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM"
Vatandaşlardan faiz lobisinin tezgahına gelmemesini isteyen Çağlayan, "Ne olur değerli kardeşlerim. Ne olur değerli arkadaşlarım. Faiz lobisinin tezgahına gelmeyelim. Birlik ve beraberlik içinde olalım. Faiz lobisinin bugün Türkiye'de nimetleri kesilmiştir. Türkiye öyle bir döneme geldi ki bundan 10 gün öncesine kadar faizler Cumhuriyet tarihinin en düşük faizleri rakamına geldi. Bu ülke faiz lobisine çok bedel ödedi. Türkiye'ye çok bedel ödettirildi. Türkiye'ye son 30 yılda ödettirilen faiz bedeli sadece 1,5 trilyon dolardır. Bugün Türkiye 1,5 trilyon doları faize, faizlere, faiz lobisine ödememiş olsaydı, 2023'de hedeflemiş olduğumuz dünyanın ilk 10 ekonomisini bundan yıllar önce gerçekleştirirdik. Şimdi faizler yükseldi. Tekrar düşecek bunları hep beraber göreceğiz. Dünyadaki ekonomik göstergeleri faizdir, borsadır, dövizdir. Şükürler olsun toparlamaya başladı" şeklinde konuştu.
"SON 10 YILDA ÜLKEMİZE 124 MİLYAR DOLAR ULUSLARARASI SERMAYE GELDİ"
Son 10 yılda Türkiye'ye 124 milyar dolar uluslararası sermayenin geldiğinin altını çizen Çağlayan, sözlerine şöyle devam etti: "Geçtiğimiz 80 yılda ülkemize gelen doğrudan yatırım sadece 14.6 milyar dolardı. Yani 80 yılda gelen yatırımın bizim dönemimizde 8,5 katı daha fazla geldiğini görüyoruz. Bunlar bizim kaşımıza, gözümüze, boyumuza gelmedi. Bunlar Türkiye'nin siyasi istikrarına geldi. Ekonomik istikrarına geldi. 30 yaş ortalaması olan genç nüfusuna geldi. Bugün ABD'de bir şehirden bir şehre 5 saatte gidiyoruz. Ama bugün ülkemizde 4 saatlik uçuş mesafesinde 56 ülkeye uçuyor. Bu 56 ülkede dünya nüfusunun 4'de biri. Bu 56 ülke dünya milli gelirinin 3'te birini oluşturuyor. Bu 56 ülke de dünyadaki ihracatın, ithalatın yarısı gerçekleşiyor. Şimdi Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden korkanların endişe edenlerin tuzaklarına vatandaşlarımızın gelmeyeceğini adımız gibi biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Her ne olursa olsun Türkiye'nin bunu da çok rahat bir şekilde atlatacağını belirten Çağlayan, çözüm sürecinde olduğu bu dönemde de insanları birlik ve beraberliğe çağırdı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...