Güneş Harekatı’nın planlarını PKK'ya sızdırdılar

Düzenleyen:
Güneş Harekatı’nın planlarını PKK'ya sızdırdılar

GÜNDEM Haberleri

TGRT Haber’de yayınlanan ve Mehmet Aydın’ın sunduğu Sonra N’Oldu programında dile getirilen iddia Türkiye’de yeni bir tartışma başlatacak gibi.

Programın konuklarından Genelkurmay Eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, o dönemde Türkiye’nin en büyük sınır ötesi harekatı olan Güneş Harekatı için hazırlanan planların önceden PKK’ya sızdırıldığını, bu yüzden harekat ile hedeflenen sonuca tam anlamıyla ulaşılamadığını ilk kez açıkladı.

Pekin harekat planlarını sızdırılmasıyla ilgili eldeki tek şüphelinin de FETÖ terör örgütünün TSK’ya sızdırdığı unsurlar olduğunu söyledi.Pekin’e göre harekat planlarını ele geçiren teröristler, hedefler arasındaki noktalara takviye yaparak hiç beklenmedik bir mukavemet gösterdi. Bu yüzden sürecin uzadığını, hedeflenen faydanın sağlanamadığını belirten Pekin, bu sızdırmanın da o dönemde TSK’ya karşı yürütülen itibarsızlaştırma planının bir parçası olduğunu savundu.

Programın bir diğer konuğu da Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz’du. 2005-2007 yılları arasında Şırnak’ta Tümen Komutanlığı yapan Yavuz da Dağlıca baskınının bilinmeyenleri anlattı.

Dağlıca baskınının da TSK’yı itibarsızlaştırma operasyonunun bir parçası olduğunu söyleyen Yavuz, o dönem başarısızlığı yüzünden ordudan uzaklaştırılan tabur komutanının FETÖ’nün kanallarına çıkıp kendilerini suçladığını anlattı.

Dağlıca baskınından sonra tabur komutanının ciddi taktiksel hatalarının tespit edildiğini ve ortaya çıkan acı sonucu bu tabur komutanının hatalı uygulamalarının hazırladığını öne süren Yavuz, tespit edilen eksiklik ve hataları programda tek tek sıraladı.

Her iki olaydaki FETÖ bağlantılarına işaret eden komutanlar, bunları planlayıp uygulamaya koyanın da Ortadoğu’yu yeniden şekillendirebilmek için TSK’yı itibarsızlaştırmaya çalışan ABD olduğunu söyledi.O karanlık dönemde yaşananlara dair bilinmeyenler ve bu suçlamala ilgili detaylı bilgileri Sonra N’Oldu programında bulabilirsiniz.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...