Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Erdoğan'dan sert tepki: Türkiye'den kaçtı, ABD'de rektör oldu

Düzenleyen:
Erdoğan'dan sert tepki: Türkiye'den kaçtı, ABD'de rektör oldu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de büyükelçileri ağırladı. Erdoğan burada yapmış olduğu konuşmada çok sert eleştirilerde bulundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 9. Büyükelçiler Konferansı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle: Hariciyemize ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi noktasında gerçekten önemli mesuliyetler düşüyor. 15 Temmuz darbe girişimi tarihimizde devlete, millete yapılmış ilk ihanet değil, fakat en sinsi, en büyük ihanettir. Dünyaya örnek olacak bir demokrasi destanı yazdığı için milletimizle ne kadar iftihar etsek azdır. Ben böyle aziz bir milletin ferdi olduğum için, böyle güçlü bir devletin cumhurbaşkanı olduğum için iftihar ediyorum. O gece milletimiz canını hiçe sayarak demokrasiyi savunurken on yıllardır bize demokrasi dersi verenler zamana oynamıştır. Tianenmen Meydanı’nda tankların önüne çıkanları taltif yağmuruna boğanlar Kızılay Meydanı’nda tankları durduranları görmezden gelmişlerdir. Ben burada sadece empati eksikliğinden bahsetmiyorum. Çok daha vahim bir durumdan kayıtsızlıktan, umursamazlıktan hatta darbenin başarılı olmasını ummaktan bahsediyorum. Bunları da biliyoruz.

"BU NE MENEM BİR İŞTİR?"
Bizim yaşadığımız hadiselerin onda birine bile maruz kalmayanların aldığı önlemler ortadayken anayasa ve uluslararası hukuka uygun olarak hayata geçirdiğimiz tedbirler ilk günden itibaren bu çevreler tarafından eleştiriliyor. Maalesef daha da kötüsü FETÖ üyesi teröristler bazı ülkelere sığınmaktadır. Sığınma hakkı Suriyeli, Arakanlı mültecilerden esirgenirken FETÖ’cü ve PKK’lı teröristlere bu altın tepside sunuluyor. Ülkemizde kara listede olan bir FETÖ terör örgütü mensubu ABD’de bir üniversite rektör olarak atanabiliyor. Bu ne menem bir iştir?  FETÖ fırsat bulduğu her ülkede Türkiye aleyhine algı operasyonları yürütüyor. Milletin hasmı hangi yapı varsa onun eteğine yapışıyor. Ortak gayretlerimiz neticesinde bu belayı milletimizin başından defedeceğiz.

"BUNUN ADI ATEŞLE OYNAMAKTIR"
Terör örgütlerinin amacı ülkemizi inanç ve etnik köken üzerinden çatışma içine çekmektir. Suriye ve Irak’taki ateşi ülkemize taşımaya çalışıyorlar. Birileri ısrarla elinde en çok Müslümanların kanı olan DEAŞ’ın üzerinden İslam düşmanlığı yapıyor. Açık ve net söylüyorum. Bunun adı ateşle oynamaktır. Batıda yükselen kültürel ırkçılık, bu ülkelerdeki Müslüman azınlığın güvenliği konusunda endişelerimizi arttırmaktadır. İslam karşıtlığı ve kültürel ırkçılıkla mücadele konusunda Türkiye yalnız değildir. Çok geniş bir cephede birlikte mücadele etmeliyiz. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...