Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TBMM çevresinde Özel harekatçılar görevlendirildi

Düzenleyen:
TBMM çevresinde Özel harekatçılar görevlendirildi

GÜNDEM Haberleri

Yeni Anayasa görüşmeleri bugün başlıyor. Barolar Birliği ile CHP'liler ise TBMM önünde protesto gösterisine hazırlanıyor. Meclis ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Meclis, olağanüstü günlerinden birini yaşıyor. 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin Genel Kurul'daki görüşmelerine bugün saat 14.00'te başlanacak.

Teklifin sahibi AK Parti ve MHP ile düzenlemeye karşı çıkan CHP ve HDP'de son hazırlıklar yapılırken, Meclis çevresinde alınan güvenlik tedbirleri dikkat çekiyor.

Kızılay'dan Meclis'e çıkan yollar polis tarafından çelik bariyerlerle kapatıldı. Meclis kapı girişlerine yakın noktalara TOMA ve çevik kuvvet polisi takviyesi yapıldı. Tam teçhizatlı özel harekatçılar eller tetikte bekliyor.

Teklif en az 330 oyla geçerse 2 ya da 23 Nisan’da referandum bekleniyor. En fazla 15 gün sonra paket Meclis’ten çıkarsa Cumhurbaşkanı onayına gidecek. AK Parti’nin 316 oyu üzerine MHP’den fire olur, 14 eksikle paket kalırsa siyaseti yeni bir gündem bekleyecek. Bu durumda referandum için planlanan tarihte erken seçim gündeme gelebilecek.

ZİYARETÇİ YASAĞI

Görüşmelerin 24 Ocak'a kadar sürmesi bekleniyor. O tarihe kadar da Meclis'te ziyaretçi yasağı olacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...