Taksim olayları turistleri korkutmadı

/ Kaynak: CHA
Taksim olayları turistleri korkutmadı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türkiye'nin uluslararası sahada imajını sarsan protestolar yüzünden iptal edilen rezervasyonlara rağmen, turistler kendilerini güvende hissediyor.

Türkiye'nin uluslararası sahada imajını sarsan protestolar yüzünden iptal edilen rezervasyonlara rağmen, değişik ülkelerden gelen turistler kendilerini güvende hissediyor.Birçok turist Türkiye'ye gelmeden önce olaylardan haberdar olduğunu, fakat rezervasyonlarını iptal etmediğini söyledi. Turistler Taksim Gezi Parkı eylemine rağmen İstanbul'da turizmin merkezi Sultanahmet'te gezmeye devam ediyor. Amerika, Fransa, Kuveyt, Kore, Hindistan, Litvanya, Rusya ve Almanya gibi çeşitli ülkelerden gelen yerli ve yabancılar protestolara rağmen kendilerini güvende ve rahat hissettiklerini söyledi. Bir kongre için Türkiye programını altı ay önce planladığını söyleyen Litvanyalı bir turist, olaylar nedeniyle seyahatini iptal etmemiş. Protestolar hakkında ne düşündüğü sorusuna "Dikkatimi çeken şey olaylarda yer alan insanlar çok genç. Bunun normal bir durum olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar normalde bir şey istediklerinde genç, yaşlı herkes beraber hareket eder. Benim gördüklerim genç insanlar ve kötü şeyler yapıyorlar; başka hiç bir şey yapmıyorlar." şeklinde cevap verdi. Kuveyt'ten iki günlük tatil için gelen başka bir turist de kendini güvende hissedenlerden. Taksim'e gittiklerini söyleyen arkadaşı, sokaklarda protestocuları gördüklerini ama hükümetin hiçbir müdahalede bulunmadığını anlattı. "Başka ülkelerde olsa hükümet insanlara müdahale ederdi. Türk hükümeti iyi bir hükümet. İnsanların neden protesto yaptıklarını anlamıyorum." dedi.
Türk insanını, Türkiye'yi, kültürü ve atmosferi çok sevdiğini ifade eden bir Fransız ise tehlikeli olduğu için Taksime gitmediğini ve insanların sokaklarda bağırdıklarına şahit olduğunu ifade etti. Diğer bir Fransız turist kafilesi ise gelmeden önce olaylar hakkında bilgi aldıklarını, her şeyin yolunda gittiğini ve kendilerini güvende hissettiklerini söyledi.
Almanya'da yaşayan Zonguldaklı bir kafile ise bazı yerlere korkarak gitseler de planlarını iptal etmeyi düşünmediklerini belirtti. Kafilenin bir üyesi akşamları yapılan tencere tava protestolarını eğlenceli bulduğunu ifade etti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...