İstanbul'a 6 ayda 5 milyon fidan dikilecek

/ Kaynak: AA
İstanbul'a 6 ayda 5 milyon fidan dikilecek

YAŞAM Haberleri  / AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da bu yıl sonuna kadar 5 milyon fidanı daha toprakla buluşturacaklarını bildirdi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'da bu yıl sonuna kadar 5 milyon fidanı daha toprakla buluşturacaklarını bildirdi. nbsp;Eroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, geçmişte çınar ve erguvan ağaçlarıyla özdeşleşen İstanbul'da ağaçlandırma çalışmalarının doludizgin devam ettiğini belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul'un ağaçlandırılması maksadıyla 1997 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı bir belediye iştiraki olarak kurulan İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ tarafından bugüne kadar 3 milyon 433 bin adet fidan toprakla buluşturulduğunu kaydetti. nbsp;İstanbul'daki ağaçlandırma çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, Eroğlu, şu bilgileri verdi: nbsp;"Hükümetimiz, İstanbul'un ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem vermiştir. Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca, İstanbul'da 2003-2012 yılları arasında 18 bin 152 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yürütülmüş ve 2 ile 5 yaş arasında toplam 11 milyon 970 bin adet fidan toprakla buluşturulmuştur.Bu fidanların yaklaşık 6,5 milyonu Ağaçlandırma Seferberliği (2008-2012) kapsamında dikilmiştir.
Seferberlik kapsamında ayrıca okul bahçelerine 23 bin adet, yol kenarlarına 11 bin 500 adet, ibadethane ve mezarlıklara 2 bin 600 adet fidan dikilmiştir. Seferberlik kapsamında ayrıca 280 bin fidan da bedelsiz olarak aziz İstanbullulara dağıtılmıştır. Ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerinin fidan taleplerini ücretsiz karşılamaktadır.''
- "İstanbul'un yüzölçümünün yüzde 49'u orman"
Ağaçlandırma faaliyetlerinin hızla devam ettiği İstanbul'da bu yıl sonuna kadar toplam 5 milyon adet fidanın daha toprakla buluşturularak İstanbul'un yeşil alanları arttırılacağını vurgulayan Eroğlu, Erguvan Eylem Planı çerçevesinde de 2012 yılında 100 bin adet Erguvan fidanı dikilerek, İstanbul Boğazı'nın Erguvan ağaçları ile bezendiğini anımsattı.
Eroğlu, yine Ihlamur Eylem Planı ile 2012 yılında 100 bin adet Ihlamur fidanı toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak, böylece İstanbul Boğazı'nın hem görünümü hem de muhteşem kokusuyla İstanbulluları cezbettiğini ifade etti.
Yürütülen ağaçlandırma çalışmalarıyla 2002 yılında 2 milyon 418 bin 600 dekar olan İstanbul'un orman alanının 2012 yılında 2 milyon 609 bin 910 dekara yükseltildiğini, bunun da İstanbul'un yüzölçümünün yüzde 49'una tekabül ettiğini belirtti.
Eroğlu, "Birçok Avrupa şehrinden daha yüksek bir orana sahip olan İstanbul'da yeşil alanların arttırılması ve ağaçlandırma çalışmalarına bundan sonrada azami ölçüde ehemmiyet verilecektir" ifadesini kullandı.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...