BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sirkenin büyük marifetleri...

Sirkenin büyük marifetleri...

Sigara kokusundan duman kokusuna, küf lekesinden sebze-meyve temizliğine ve boğaz ağrısına kadar birçok problemin çözümü sirkede...



Elinizdeki kokular Yemek hazırladıktan sonra ellerinize sinen soğan, sarımsak ve balık kokusunu çıkarmak çok zordur. Sebzelerinizi dilimlemeden ya da balıkları temizlemeden önce biraz saf sirkeyle ellerinizi ovalamanız işe yarayacaktır. Kızartma sonrası Kızartma işini bitirdiğinizde ocağın üstüne, duvarlara sıçrayan yağ damlacıklarını temizlemek için, bunları seyreltilmiş sirkeye batırılmış sünger ile silebilirsiniz. Sebze ve meyve temizlİĞİ Meyve ve sebzelerinizi yemeden önce, gizli kirleri, tarım ilaçlarını ve hatta küçük böcekleri yok etmek için, 4 litre soğuk suyun içine 4 yemek kaşığı elma sirkesi koyun, sebze ve meyvelerinizi bunun içinde durulayın. Öksürük ve boğaz ağrısı Yarım fincan sirke, yarım fincan su, 4 çay kaşığı bal ile 1 çay kaşığı acı sosu karıştırın. Günde 4-5 kez, 1 yemek kaşığı için. Birini özellikle yatmadan önce için. Küf lekesi VE Duman kokusu Hafif küf lekeleri için, sirkeyi eşit miktarda suyla seyreltin ve lekeleri silin. Evde et pişirirken ya da çok sigara içilen yerde, elma sirkesiyle dolu bir kase ile kokuyu giderebilirsiniz. PARLAK Gümüşler Gümüş bilezik, yüzük ve evdeki diğer gümüş eşyalarınızın yeni gibi parlaması için yarım bardak sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat karıştırdığınız suyun içinde 2-3 saat bekletin. Sonra soğuk suyun altında durulayın ve yumuşak bir bezle kurutun. SİZDEN GELENLER EMRE GÜLER Doğum günün kutlu olsun... Sana hayırlı uzun ömürler diliyoruz... (...Ayrancı Ailesi’nin albümünden) BİRİCİK YEĞENİMİZ Hayata bizimle merhaba diyen canım yeğenim; hoş geldin... (...Halaları Sema & Ayşegül Akbulut) Mesajınız (...Ahmet Tüfekçi’nin kutlama mesajı) SEVGİLİ EŞİM CANAN Çocuklarımın annesi, yuvamın prensesi, varlığın hayatıma tarifsiz anlamlar yükledi... Birlikte nice yıllar geçirmek dileği ile canım... Evlilik yıldönümümüz kutlu olsun... Tarifiniz (...Ayşegül Yorulmaz’ın lezzet tarifi) HARPUT KÖFTE MALZEMELER: > Yarım kilo kıyma > 1 baş soğan > 1 bardak bulgur > Yarım demet maydanoz > Bir tutam kuru reyhan > 2 kaşık domates salçası > 1 kaşık biber salçası > 1 bardak ince bulgur > Bir kaşık tere yağı veya margarin > 4 bardak su > Tuz ve pul biber YAPILIŞI: Malzeme temini ve tarifi kolay bir yemektir. Bir kap içine kıyma konarak üzerine bulgur, 1 kaşık domates,1 kaşık biber salçası ilave edilir. Soğan rendelenir, maydanoz ince kıyılır, reyhanla beraber hepsi kıymaya katılarak iyice yoğurulur. Karışım istenilen büyüklükte yuvarlanarak köfte şekli verilir. Yemeğin pişirileceği tencere içerisinde; 1 kaşık domates salçası, tuz, tereyağı, pul biber 4 bardak suyun içerisinde çırpılarak sos haline getirilir. Hazırlanan köfteler bu sosun içerisinde etler kıvamına gelene kadar pişirilir. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT