Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KARDEMİR kendi enerjisini üretecek

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
KARDEMİR kendi enerjisini üretecek

Ekonomi Haberleri  / AA

KARDEMİR Genel Müdürü, 'Gaz Yakıtlı Enerji Santrali yapımı tamamlandığında enerji ihtiyacımızı karşıladığımız gibi artan kısmını da enerji piyasasına sunacağız'

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, "50 MW'lik Gaz Yakıtlı Enerji Santrali yapımı tamamlandığında kendi enerji ihtiyacımızı karşıladığımız gibi artan kısmını da enerji piyasasına sunacağız" dedi. nbsp;Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, santralin montaj kısmının büyük ölçüde tamamlandığını ve bölümlerde test çalışmalarına başladıklarını söyledi. nbsp;Kısa süre içinde santrali kullanıma alacaklarını ifade eden Demirel, şöyle konuştu: nbsp;"KARDEMİR her geçen gün daha kıymetli hale gelen enerji konusunda önemli bir adım atmıştır. Bu kapsamda yapımı tamamlanmak üzere olan santral fabrikanın önünü açacak. 50 MW'lik Gaz Yakıtlı Enerji Santrali yapımı tamamlandığında kendi enerji ihtiyacımızı karşıladığımız gibi artan kısmını da enerji piyasasına sunacağız. Bu santrale bağlı olarak 22.5 MW'lik Hidroelektrik santrali projesi de devam ediyor. Santral büyük oranda atık gazlardan enerji elde edeceği için hem ekonomik hem de çevre konusunda büyük önem arz ediyor."
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...