Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ataköy Camii'nde kardan tente çöktü, ölü ve yaralılar var

Düzenleyen:
Ataköy Camii'nde kardan tente çöktü, ölü ve yaralılar var

YAŞAM Haberleri

İstanbul Ataköy 5. Kısım Camii'nde cenaze namazı sırasında kardan dolayı tente çöktü. Korkunç olayda ölü ve yaralılar var...

Ataköy 5. Kısım Camii avlusunda tente cenaze namazı kılanların üzerine çöktü. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, olayda 1 kişinin öldüğünü belirtirken 10'un üzerinde de yaralı olduğunu söyledi. Olay saat 13.45 sıralarında meydana geldi. Camide 2 kişinin cenaze namazı kılındı. Bir cenaze camiden çıkarıldıktan sonra yakınları ayrıldı. 2'nci cenazenin çıkarıldığı sırada avludaki üzerinde kar yığınları bulunan tenteler büyük bir gürültüyle çöktü. Cenaze yakınlarının bir kısmı kaçtı. Ancak bir kısmı tentelerin altında kaldı.

SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİLER
Olay yerine çok sayıda ambulans itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara yardım ederken AFAD, itfaiye ve sivil savunma ekipleri de çöken tentenin altında yaralı aradı. Çıkarılan yaralılar ambulanslara bindirilerek hastaneye götürüldü. Çok sayıda kişinin de olayın etkisiyle sinir krizi geçirerek yakınlarını aradığı görüldü.

"ÜZERİMİZE ÇÖKECEK GİBİYDİ"
Tentenin altında kalmaktan son anda kurtulan bir kadın ise, "Geldiğimiz andan beri 'lütfen tenteler altından geçmeyin, çökebilir' deniliyordu. Kar hızlanmıştı. İlk cenaze namazı kılındıktan sonra bir anda tente çöktü. Kaos oldu. Herkes kendi arkadaşının yardımına koştu" dedi. "Karın temizlenmesi gerekirdi" diyen kadın, "Üstteki beyaz yerler eğikti. Üzerimize çökecek gibiydi" diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI
Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Ataköy'de cami avlusundaki tentenin çökmesine ilişkin, "Maalesef tabii yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerindeki kardan dolayı olay meydana gelmiş. Otomatik açılıp kapanan tente. Ama yoğun kar yağışı sırasında tentelerin kapatılması lazımdı. Kar yağışı bitince açılmalıydı." dedi. Ataköy 5. Kısım'da bulunan caminin avlusundaki tentenin kar ve fırtına dolayısıyla cenaze namazı kılanların üzerine çökmesinin ardından olay yerine gelen Kerimoğlu, yetkililerden bilgi aldı.

Kerimoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, camide enkaz kaldırma çalışmalarının hızla gerçekleştirildiğini belirtti. Bazıları ağır olan 10'un üzerinde yaralının bulunduğunu, bir kişinin de hayatını kaybettiğini ifade eden Kerimoğlu, şunları söyledi:
"Maalesef tabii yoğun kar yağışı nedeniyle bu tentelerin üzerindeki kardan dolayı olay meydana gelmiş. Otomatik açılıp kapanan tente. Ama yoğun kar yağışı sırasında tentelerin kapatılması lazımdı. Kar yağışı bitince açılmalıydı. Büyük üzüntü duyuyoruz. Belediye ekipleri cami avlusunda ve camiye ulaşım yollarında gerekli temizliği yapmışlar. Fakat, karı temizlemek için çadır tentenin üzerine çıkmak mümkün değil. Kar yağdıktan sonra tenteleri kapatmayı denemişler. Ama yoğun kar yağışı nedeniyle tenteler kapanmamış. Yine bu endişe nedeniyle yurttaşlar ve belediye yetkilileri caminin imamına uyarıda bulunmuşlar. Böyle bir üzücü olay gerçekleşmiş, büyük üzüntü duyuyoruz. Hakikaten derin üzüntü içindeyiz."

Bülent Kerimoğlu, yaralıların bir an önce sağlığına kavuşmasını ümit ettiklerini dile getirerek, "Biz de olay yerine çok erken intikal ettik. Enkaz altından çıkan bazı yaralıları kendim bizzat gördüm. Yaralılara müdahale eden sağlık ekiplerinin de bu konudaki gayretlerini de gördüm. Maalesef istenmeyen bir kaza gerçekleşti." diye konuştu.

Kerimoğlu, olayın yaşandığı Ataköy 5. Kısımdaki caminin kamuoyunda protokol camisi olarak bilindiğini, bu nedenle camideki çalışmaları titiz ve düzenli olarak yaptıklarını, tentelerin üzerindeki kar yoğunluğunu taşıyamaması nedeniyle olayın meydana geldiğini ifade etti.

Bu arada, camide iki kişinin cenaze namazı kılınırken tentenin çöktüğü, hastaneye kaldırılan yaralıların tedavisinin de sürdüğü öğrenildi.


 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...