Kontör şebekesine 5 ilde operasyon

Kontör şebekesine 5 ilde operasyon

YAŞAM Haberleri

Vatandaşları hazırladıkları yazılımla tuzağa düşüren kontör çetesi üyeleri için İstanbul başta olmak üzere 5 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi.

İnternet üzerinden alışveriş yapan vatandaşların kredi kartlarını kopyalayan ve bu kartlarla operatörlerden kontör alıp satan bir şebeke çökertildi. Operasyonlarda 4'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı. İnternet üzerinden satış yapan bir sitenin, sahte kredi kartı çok sayıda alışveriş yapıldığını ihbarı etmesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 8 ay süren teknik takibin ardından, İstanbul, Adana, Balıkesir, İzmir ve Mersin'de eş zamanlı nbsp; perasyonlar düzenlendi. Şebekenin, açtıkları sahte siteler üzerinden alışveriş yapmaya çalışan vatandaşların kredi kartlarını kopyaladıkları, yakalanmamak için bu kartlarla açık hatlara kontör alıp sattıkları açıklandı. Bu yolla vatandaşlardan 550 bin lira haksız kazanç sağlayan şebeke üyeleri adliyeye sevk edildi. Yetkililer, hiçbir alışveriş sitesinin kredi kartı şifresini istemediğin, şifre isteyen siteyi güvenlik güçlerine ihbar edilmesini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...