Köpeğine Türk Bayrağı giydirmiş

Köpeğine Türk Bayrağı giydirmiş

YAŞAM Haberleri

Tekirdağ'da Gezi Parkı'na destek eylemine köpeğine Türk bayraklı tişört giydirerek gelen şahıs, polis tarafından Bayrak Kanunu'na muhalefetten gözaltına alındı.

Tekirdağ'da Gezi Parkı Eylemlerine destek vermek için toplanan bir grubun içinde yer alan vatandaşın köpeğine Türk Bayrağı giydirmesi tepkile neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Türkiye Gençlik Birliği'ne üye gençlerin düzenlediği Gezi Parkı'na destek eylemi, Tuğlalı Park'ta yapıldı. Eyleme muhasebeci Önder Üzel ve sigortacı eşi Dilek Üzel de destek verdi. Üzerlerine Türk bayraklı tişört giyen karı-koca, 2 yaşındaki Golden cinsi köpeklerine de Türk bayraklı tişört giydirerek eyleme destek vermeye geldi. Eylem alanında köpekleri ile dolaşan çift köpeklerinin boynuna da pankart astı. Bir süre eylemcilerin arasından dolaşan köpeği polisler fark etti. Karı-koca ve köpeğini eylem alanından çıkartan polisler, köpek üzerindeki Türk bayraklı tişörtü çıkarmayan karı-kocayla tartıştı. Tartışmanın uzaması üzerine polis ekipleri, Önder Üzel'e cumhuriyet savcısının talimatı üzerine gözaltına alındığını söyledi. Bunun üzerine Dilek Üzel, polislerin yardımı ile köpek üzerinde bulunan tişörtü çıkarttı. Türk bayrağına muhalefetten gözaltına alınan Önder Üzel, sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Üzel'in 250 promil alkollü çıktığı öğrenildi.
Eşinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Dilek Üzel, "Köpeğimiz Türk bayrağına değer veriyor. İnsanlar bunu yanlış anladı. Bizim köpeğimiz hakaret için giymedi o tişörtü. Buradaki insanlara destek için giydi. Türk bayrağını sırtında taşıdığını göstermek için giydi. Türkiye'nin simgesini benim köpeğim sırtında taşıyor. Köpeğim İstiklal Marşı'nı ayakta dinliyor. İnsanlar bizi yanlış anladı. Zihniyet meselesi" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...