100 milyar dolarlık Körfez fonu geliyor

Düzenleyen:
100 milyar dolarlık Körfez fonu geliyor

Ekonomi Haberleri

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Abu Dabi Investment Grup Başkanı Zayed bin Aweidha, Türkiye ile Körfez ülkelerinin politik ve ekonomik iş birliğinin hızla devam ettiğine belirterek, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar’dan Türkiye’ye 100 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağının müjdesini verdi.

Türkiye’nin bölgenin en önemli ekonomilerinden biri olduğuna dikkat çeken Aweidha “Suudi Arabistan’la iş birliği sonrasında tüm Körfez ülkeleri Türkiye’ye yatırım yapmaya yöneldi. Ben de bir rapor hazırladım ve önümüzdeki dönemde Körfez ülkelerinden Türkiye’ye ciddi bir yatırım akışının olacağını düşünüyorum. Yatırımlar Suudi Arabistan’ın öncülüğünde Katar ve BAE tarafından yapılacak. Bu ülkelerle Türkiye arasında politik iş birliği de gelişiyor. Bu yatırımların aynı zamanda kurdaki düşüşe bağlı kayıpları da telafi edeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...