Meksika, Trump'la NAFTA'yı yeniden müzakere etmeye hazır

Düzenleyen:
Meksika, Trump'la NAFTA'yı yeniden müzakere etmeye hazır

DÜNYA Haberleri

Meksika Dışişleri Bakanı Caso, Trump'ın seçilmesiyle birlikte yaşanan ekonomik belirsizliğin giderilmesi için NAFTA'nın en kısa sürede yeniden müzakere edilmesi gerektiğini vurguladı.

Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray Caso, ABD'de Donald Trump'ın başkan seçilmesiyle birlikte ülke ekonomisindeki olumsuz havanın dağılması için Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) şartlarını yeniden müzakere etmeye hazır olduklarını açıkladı.

Caso, Meksika yayın organı Radio Formula'ya verdiği demeçte, Trump'ın başkan seçilmesinin Meksika ekonomisi üzerinde "büyük bir belirsizlik" yaşattığını ve bunu giderilebilmesi için NAFTA şartlarının yeniden müzakere edilmesi gerektiğini belirtti.

Trump'ın Meksika'ya yatırım yapan Amerikan şirketlerini vergiyle tehdit etmesinin kaygı yaşattığını belirten Caso, "Yeniden müzakere süreci, belirsizliğin giderilmesi için hayati önemde. Bu yüzden en kısa zamanda müzakerelere başlamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Caso, NAFTA'nın yeniden müzakere edilmesinin Meksika'ya ciddi kazanç sağlayabileceğini savundu.

Trump'la sınıra kurulacak duvar konusunda da müzakere edebileceklerini belirten Caso, duvarın masraflarını ödemelerinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

ABD'ye satışlar, Meksika'nın toplam ihracatının yüzde 80'ini, gayrisafi hasılasının ise yüzde 29'unu oluşturuyor. NAFTA sayesinde bu ticaret, gümrük kısıtlamalarından bağımsız olarak gerçekleşiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...