Gezi Parkı için 4 oda toplanıyor

- Güncelleme:
Gezi Parkı için 4 oda toplanıyor

Ekonomi Haberleri

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, İTO olarak İstanbul'daki tüm oda başkanlarımızla toplantı yapıp Gezi Parkı eylemleriyle ilgili konuyu değerlendireceğiz.

Son dönemin en önemli gündem maddelerinden biri olan Gezi Parkı olayları ile ilgili de bir çalışma başlattıklarını söyleyen İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar "İTO, İstanbul Sanayi Odası (İSO), Deniz Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Borsası ile toplantı düzenleyerek olayın sosyal boyutu hakkında ve ticaret tarafı ile görüş alışverişinde bulunacağız" dedi. Gazetecilerin gezi parkı olayları ile ilgili STK'ların geç açıklama yaptığı yönündeki sorusuna Çağlar, "Yaşanan olaylar sağduyu ve iletişimle çözülebilir. Olayın başlamasından bir hafta sonra İTO ve diğer sivil toplum kuruluşları (STK) gerekli açıklamaları yaptı. Geç kalındığını düşünmüyorum açıkçası. Olayların seyrine baktık, iyi tetkik ettik ve açıklamamızı yaptık. Ani tepki yerinde olmazdı" dedi. İstanbul'u ilgilendiren hiçbir konuda İTO ve diğer STK'ların kabuklarına çekilmeyeceğine vurgu yapan Çağlar "Biz ekonomiye rakamlarla, insanlara duyularla bakıyoruz" diye konuştu. Yaşanan olayların ekonomik boyutunu da değerlendiren Çağlar, makro ekonomiye zarar veren bir durum olmadığını ancak olay bölgesindeki esnafın zarar gördüğünü dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...