Suriye'de kan durmuyor, 71 ölü

/ Kaynak: AA
Suriye'de kan durmuyor, 71 ölü

DÜNYA Haberleri  / AA

Esad güçlerinin operasyonlarında 71 kişi hayatını kaybetti. SANA, Esed birliklerinin Kusayr'in Doğu Buveyda beldesini ele geçirdiğini açıkladı

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik düzenlediği operasyonlarda 71 kişinin öldüğünü belirtti. nbsp;Londra merkezli SNHR, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana hava ve karadan ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 22, Halep'te 17, Dera'da 16, Humus'ta 9, Rakka ve Kuneytra'da 2'şer, Hama, Deyru'z Zor ve İdlib'te birer olmak üzere 71 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. nbsp;Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejim güçlerinin Kusayr'i tamamen kontrol altına almadığını ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed güçleri arasında yoğun çatışmaların sürdüğünü dile getirdi. nbsp;Kusayr'deki çatışmalarda 150'den fazla kişinin yaralandığını, yaralıların acil olarak ilçe dışındaki hastanelere taşınması gerektiğini belirten LCC, Suriye ordusunun Humus ve ilçelerinde muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı yerlere ağır silahlarla saldırdığını vurguladı.Şam'ın Beyt Sahim ve havaalanı yolu üzerinde muhaliflerle rejim güçleri arasında sokak çatışmalarının yaşandığına değinen LCC, ÖSO birliklerinin kentin Abasiyin bölgesinde Hizbullah milislerinin bulunduğu noktalara saldırdığını aktardı.

Kentin Kalamun bölgesinde bulunan 155. tugaydan ülkenin kuzeyine doğru gün içerisinde çok sayıda Scud füzesinin fırlatıldığına işaret eden LCC, orduya ait savaş uçaklarının Halep Miniğ askeri havaalanının çevresindeki yerleşim yerlerine "fosfor bombası" attığını ifade etti.

nbsp;Halep'in çevresindeki ilçelere 3 Scud füzesinin düştüğünü bir füzenin de Rakka kentine isabet ettiğini anımsatan LCC, başta Şam olmak üzere birçok kentte silahlı muhaliflerle güvenlik güçleri arasında çatışmaların gece boyunca devam ettiğini kaydetti.

nbsp;Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Kusayr'ın Buveyda beldesininin denetimini sağladığını ve ülke genelindeki operasyonlarda çok sayıda silahlı grubun etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...