MHP'li Başesgioğlu'ndan 'Gezi' uyarısı

/ Kaynak: İHA
MHP'li Başesgioğlu'ndan 'Gezi' uyarısı

Politika Haberleri  / İHA

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, Taksim Gezi Parkındaki olaylarda inatlaşma durumunda meselenin daha büyük neticeler doğuracağını söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, İstanbul Taksim Gezi Parkındaki olaylarda inatlaşma durumunda meselenin daha büyük neticeler doğuracağını söyledi. nbsp;Eski Devlet Bakanı ve MHP İstanbul Milletvekili Murat Başesgioğlu, İstanbul Taksim Gezi Parkındaki olayları değerlendirdi. Başesgioğlu, herkesin yakından takip ettiği gibi Taksim Gezi Parkında ağaçların kesilmesiyle başlayan ve tüm yurdu saran bir süreç yaşandığını belirterek "Bu belki bizim yakın tarihimizde alışık olmadığımız sosyal bir harekettir. Acaba neden bu kadar hareket ülke gündemine oturdu. Neden yaygınlaştı. Bunu analiz ettiğimiz zaman bu olayların sebebinde karşımızda muhatap olarak hükümet var. Hükümetin gerginlik oluşturan politikası inatlaşma politikası karar süreçlerinde vatandaşları dahil etmesi ve bunların ilave edilecek birçok olaydan dolayı vatandaşlar protesto hakkını kullanıp yoğun bir şekilde demokratik haklarını dile getirdi. Bu süreçte dört vatandaş hayatını kaybetti ve çeşitli şiddet olayları yaşandı. Kamu malları ve vatandaşların mallarına zarar verildi. Bu sürecin aklı selim içerisinde demokratik ve masumane talepler dikkate alınarak biran önce bitirilmesini talep ediyoruz. Ancak, bu noktada hükümette zihin kargaşası olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. Başbakanın yokluğunda yerine bakan Bülent Arınç ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün tarzı ve üslubu farklı sayın başbakan ülkeye döndükten sonra tarzı ve üslupları başka oldu. Ortadoğu'da bu kadar değişmenin yaşandığı bütün gözün olduğu Türkiye'de olduğu bir dönümde bu konunu sağ duyulu bir hareketle neticelendirilmesini temenni ederiz. MHP olarak vatandaşlarımızın ifade özgürlüğüne ve demokratik taleplerine saygı duyuyoruz."
HÜKÜMETİN BU MASUM TALEPLERE KULAK TIKAMASINI HOŞ KARŞILAMIYORUZ
nbsp;MHP'nin meydanlara inmemesine de açıklık getiren Başesgioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "MHP, siyasal bir parti olduğu için meşru zeminlerde mücadele yapacaktır. Bu demokratik taleplerini öne süren vatandaşların yanında bir takım marjinal örgütler var. Burada aynı safta MHP'nin gözükmesi vizyonuna uygun olmaz. Bizlerin meşru zeminleri parlamentodur. Hükümetin bu masumane demokratik taleplere kulağını tıkamasını hoş karşılamıyoruz. Eğer inatlaşma olursa, bu mesele daha büyük neticeler doğurur. Ülkedeki iç barışı, huzuru sağlamakta kamu otoriteleri çok zorlanır."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...