Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ezher'den Vatikan'a, 'İlişkiler, atılan adımlara bağlı'

/ Kaynak: AA
Ezher'den Vatikan'a, 'İlişkiler, atılan adımlara bağlı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Ezher, 'Vatikan ile İlişkilerin normale dönmesi, İslam'a ve Müslümanlara saygı duyduğunu gösterecek olumlu adımlar atmasına bağlı'

Mısır'daki Ezher Üniversitesi, Vatikan ile ilişkilerinin normale dönmesinin, Vatikan'ın "İslam'a ve Müslümanlara saygı duyduğunu gösterecek" olumlu adımlar atmasına bağlı olduğunu belirtti. nbsp;Ezher'den yapılan yazılı açıklamada, Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib'in, göreve geldiğinde Papa Francis'e tebrik mesajı göndererek olumlu bir adım attığını ancak Vatikan tarafından henüz bir cevap gelmediği kaydedildi. nbsp;Konuyla ilgili açıklama yapan Ezher Şeyhi Danışmanı Mahmud Azab da, Ezher'in, inançla ilgili konuları kapsamaması kaydıyla, diyalog ve karşılıklı saygı çerçevesinde Vatikan ile ilişkilerinin normale dönmesine hazır olduğunu söyledi. nbsp;Mısır'ın en yüksek dini otoritesi olan Ezher, 2011 Ocak ayında Papa 16. Benediktus'un İslam dini hakkındaki açıklamalarının ardından Vatikan ile diyalog görüşmelerini dondurma kararı almıştı. Papa 16. Benedictus'un 2006 yılında Almanya'daki Regensburg Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, İslam dini ile şiddeti ilişkilendirmesi üzerine Ezher ile Vatikan arasındaki ilişkiler bozulmuştu. nbsp;Öte yandan, Ezher Şeyhi Tayyib, 2011'de Mısır'daki Hristiyanları hedef alan patlamanın ardından 'Hristiyan grupları koruma' çağrısı yapan Papa'yı, Mısır'ın içişlerine karışmakla suçlamıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...