17 milyon liralık “çeyiz” birikti

Düzenleyen:
17 milyon liralık “çeyiz” birikti

Ekonomi Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından maddi sıkıntı sebebiyle yuva kuramayan çiftler için başlatılan “Çeyiz Hesabı” uygulaması ile 9 ayda bankalarda yaklaşık 17 milyon lira birikti.

Uygulamanın başladığı günden itibaren 23 bin 940 kişi, çeyiz hesabına müracaat etti. Çeyiz Hesabı’nın ilk ödemesi ise 2019’da yapılacak. Çeyiz Hesabı uygulamasından Türk vatandaşı veya mavi kart sahibi, 27 yaşından önce ilk evliliğini yapacaklar yararlanabiliyor. Uygulamadan yararlanmak isteyenlerin öncelikle Türk vatandaşı olması ve Türkiye’deki bir bankada hesap açtırması gerekiyor.  Uygulamadan faydalanabilmek için 3 yıl düzenli ödeme yapma şartı bulunuyor. Hesaba aylık en az 100, en fazla ise bin lira yatırılabiliyor. Gençler ödemelerini aylık ve 3’er aylık periyotlarda yapabiliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...