Türk iş adamlarının Irak’tan alacaklarına çözüm getiriliyor

Düzenleyen:
Türk iş adamlarının Irak’tan alacaklarına çözüm getiriliyor

Ekonomi Haberleri

Türk müteahhitlerinin 3 milyar doları bulan alacakları peyderpey ödenecek, tırların geçişinde yaşanan sıkıntılar sona erdirilecek

Yücel Kayaoğlu ANKARA - Türkiye ile Irak arasında son iki yıldır süren gerginliğin, Başbakan Binali Yıldırım’ın bu ülkeye ziyareti ile sona ermesinin ardından, iki ülke arasındaki ekonomik problemlerin çözülmesi konusunda da adım atıldı. Hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre, özellikle bu ülkede iş yapan Türk müteahhitlerinin uzun süredir ödenmeyen hak edişleri konuşuldu. Irak’ta Türk müteahhitlerinin 6 milyar dolarlık müteahhitlik hizmeti bulunuyor. Hak edişlerinin tutarı ise 3 milyar dolar seviyesinde. Türk müteahhitlerinin bu alacaklarının ödenmesi için bakanlıklar arası görüşme yapıldı. Irak tarafı, ödemelerin gecikmesinin sebebini ‘ekonomik zorluk’ olarak ifade ederken, ödemelerin peyder pey devam edeceğini dile getirdi. 
Türk mallarının Irak’a gidişinde iki ülke arasında yaşanan gerginlik sebebiyle Irak tarafının çıkardığı zorluklar konusunda da adım atılacak. Konuyla ilgili bakanlar, Türkiye’den giden tırların sık sık durdurulup uzun süren kontrollerden geçirdiğini ifade ederken, vize ve vergi adı altında ücret alındığını belirtince Irak tarafı, bu konunun da çözüme kavuşacağına dair güvence verdi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...