Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

34 bin liraya lojman

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
34 bin liraya lojman

Ekonomi Haberleri  / AA

İller Bankası, Ankara, Gaziantep, Adana ve Diyarbakır'daki 403 lojmanını, 34 bin liradan başlayan fiyatlarla 22 Haziran'da açık artırmayla satışa çıkaracak

İller Bankası, Ankara, Gaziantep, Adana ve Diyarbakır'daki 403 lojmanını, 22 Haziran'da açık artırmayla satışa çıkaracak. nbsp;Fiyatları 34 bin ile 170 bin lira arasında değişen konutlar, yüzde 20 peşin 60 ay vadeyle satılacak. nbsp;Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İlbank'ın yeni kaynak geliştirme atağı devam ediyor. Banka, 4 ildeki lojmanlarını açık artırmayla ihaleye çıkaracak. nbsp;Başbakanlık tarafından Ekim 2012'de satışına onay verilen Ankara, Gaziantep, Adana ve Diyarbakır'daki bankaya ait 403 lojman, Eskidji Müzayedecilik AŞ tarafından 22 Haziran'da satışa sunulacak. nbsp;Fiyatları 34 bin ile 170 bin lira arasında değişen konutlar, yüzde 20 peşin, 60 ay vadeyle satılacak.
-Ankara'nın gözde semtlerinde-
Ankara'daki konutların büyük bölümü, Çankaya Hülya, Şimşek ve Bülten Sokakları, Emek ve Maltepe gibi gözde semtlerinde bulunuyor. Etlik, Yenimahalle ve Altındağ'daki konutlar da uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. nbsp;Bülten Sokağı ve Emek'teki lojmanların komple bina olarak satılacağı açık artırmada ayrıca Gaziantep Şahinbey, Diyarbakır Yenişehir ve Adana Seyhan'da 77 ile 130 metrekare arasında değişen lojmanlar da satışa çıkarılacak.
-Yerel yönetimlerle kentsel dönüşüme kaynak-
Satıştan elde edilecek gelirle, hem yerel yönetimlere hem de kentsel dönüşüme önemli kaynak sağlanması hedefleniyor. Kentsel dönüşüm kanununa göre, Bankanın ana faaliyetleri dışında elde edeceği kârın yüzde 50'si dönüşüme aktarılıyor. nbsp;Ayrıca İller Bankası Kanunu gereğince, Bankanın safi kârının yüzde 51'i, kentsel altyapı projeleri için yerel yönetimlere kaynak olarak kullandırılıyor. Bankanın satışlardan elde edeceği kârla, yerel yönetimler ve köylere aktarılacak hibe miktarı ile finansman desteğinin artırılması amaçlanıyor.
-İhale 22 Haziran'da-
Açık artırma, 22 Haziran Cumartesi günü saat 11.00'de, İlbank Dışkapı hizmet binası ile Eskidji Müzayedecilik AŞ'nin İstanbul Yenibosna'daki merkezi ve Adana Bölge Ortaklığı'nda eş zamanlı gerçekleştirilecek. Katılımcılar ayrıca "www.eskidji.com" internet adresi üzerinden de teklif verebilecek.
İhaleye katılmak isteyenler, detaylı bilgiye "www.ilbank.gov.tr" ve "www.eskidji.com" adreslerinden ulaşabilecek.


Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...