Rumlar topraklarını geri istiyor

/ Kaynak: CHA
Rumlar topraklarını geri istiyor

DÜNYA Haberleri  / CHA

Güney Kıbrıs'ın İngiliz üsleri dahilinde bulunan arazilerin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'ne iadesi için girişim başlatmaya hazırlandığı bildirildi.

Güney Kıbrıs'ın, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Kuruluş Anlaşması'ndaki" maddeler çerçevesinde, İngiliz üsleri dahilinde bulunan ancak askeri amaçlı kullanılmayan arazilerin sözde Kıbrıs Cumhuriyeti'ne iadesi için girişim başlatmaya hazırlandığı bildirildi. Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis'in, Kıbrıs'taki İngiliz Üsleri toprağında bulunan ancak askeri amaçla kullanıma dahil olmayan arazi ve taşınmaz malların geleceği konusunda İngiliz hükümetiyle müzakerelere başlayacağı ifade edildi. Rum Bakanlar Kurulu'nun geçtiğimiz hafta yaptığı toplantıda Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis ile İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos'a, konuyu ortaklaşa idare etme yetkisi verildiği belirtilerek, Kasulidis'in yarın İngiliz mevkidaşıyla yapacağı görüşmede konuyu gündeme getirmesi bekleniyor. Rum hükümeti, "Kuruluş Anlaşmasında" yer alan ve İngiliz üslerinde askeri amaçlar için artık ihtiyaç duyulmayan arazilerin "Kıbrıs Cumhuriyetine iade edilmesini" öngören maddeye dayanarak, üsler bölgesindeki arazilerin iadesini talep edecek. Bu doğrultuda, Rum hükümeti ayrıca, İngiliz üsler bölgesinde, belirlenmiş askeri bölgelerin dışında kalan arazilerde imar planlarının genişletilmesi ve tamamlanması talebinde de bulunacak.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...