Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dayısını öldüren pazarcıdan şok iddia: FETÖ lideriydi

Düzenleyen:
Dayısını öldüren pazarcıdan şok iddia: FETÖ lideriydi

YAŞAM Haberleri

Antalya'da geçen 21 Ekim'de dayısı 69 yaşındaki Ahmet Kahya'yı pazar tezgâhı başında öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan 36 yaşındaki Ramazan Kabaağaç, dayısının 'FETÖ lideri' olduğu iddiasında bulundu.

İnternetten pompalı tüfek siparişi veren Ramazan Kabaağaç, kargodan teslim aldığı kutusunu pazarda açtı. Kabaağaç, pompalı tüfekle tezgahta sebze ve meyve satan dayısı Ahmet Kahya'ya önce 2 el ateş etti. Ahmet Kahya'nın eşi, Ramazan Kabaağaç'ın önüne geçip siper oldu. Fakat Ahmet Kahya tezgâhın yanına gelip yerdeki dayısına bir el daha ateş edip kaçtı. Olaydan bir süre sonra yakalanıp tutuklanan Kabaağaç hakkında, Antalya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Davanın ilk duruşmasında Kabaağaç ile öldürdüğü dayısının yakınları ile olaya tanık olan pazardaki vatandaşlar ve tarafların avukatları hazır bulundu. Kabaağaç savunmasında, dayısının FETÖ'nün lideri olduğunu iddia etti.

Kabaağaç, "Kendisi FETÖ terör örgütünün lideriydi. 15 Temmuz'dan önce bana "Sen bizi bilmezlikten geliyorsun. Küfür ediyorsun, hain diyorsun' diyordu. 15 Temmuz günü de 'Bugün göreceksiniz. Katliamlar yapacağız' diyordu. Kendisinin lider olduğunu söyleyip 'Ben başım' diyordu. Bunları anneme de anlattım. Anneme de 'Konuşursan seni de öldürürüz' demişler" dedi.

'BENİ UYDUYLA İZLİYORLARDI'

Bunun üzerine internetten satın aldığı tüfekle olay günü pazara gittiğini anlatan Kabaağaç, "Ben kendisine 'Annemi öldürecekmişsin, beni de öldürecekmişsin. Nasıl oluyor hadi göster' dedim. Beni uyduyla izliyorlardı. O sırada beyaz renkli bir araçla 2 FETÖ'cü geldi. Ben bunları görünce panikledim. Beni de vuracaklarını düşünerek panikle dayıma ateş ettim" diye konuştu.

'FETÖ'YLE ALAKASI YOKTU'

Öldürülen Ahmet Kahya'nın eşi 69 yaşındaki Minire Kahya ise eşinin FETÖ ile hiçbir alakası olmadığını söyledi. Pazarlarda tezgâh açarak geçimini sağlayan kendi halinde bir aile olduklarını anlatan Kahya, eşini öldüren Kabaağaç ile aralarında bir husumet de olmadığını söyledi.

Mahkeme Kahya hakkında FETÖ üyeliği suçundan herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı hususunun Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'na sorulması ve sanığın gözlem altına alınmasını gerektirecek düzeyde akıl hastalığı ya da zayıflığı olup olmadığının tespiti için bir psikiyatriste sevk edilip rapor aldırılması için için yazı yazılmasına karar verip duruşmayı erteledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...