Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sebze meyve piyasasına çekidüzen

Düzenleyen:
Sebze meyve piyasasına çekidüzen

YAŞAM Haberleri

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, piyasa aktörlerinin sebze meyve piyasasına ilişkin yeni bir revizyon istediğini belirterek, “Biz de bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık.

2017’nin ortalarına doğru  hayata geçirmiş oluruz” dedi. Sebze meyve satışında birçok aracının olduğunu ifade eden Tüfenkci, bu nedenle yüksek kâr marjlarının görüldüğünü dile getirdi. Ayrıca fire oranlarının çok yüksek olduğunun tespit edildiğini bildiren Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti: Ürünler selde de donda da aşırı sıcaklarda da etkileniyor. Bütün bunların maliyet olarak tüketiciye yansıdığını tespit ettik. Özellikle soğuk hava depoları, usulüne uygun paketleme, soğuk zincirle taşıma ve sağlıklı mekanlarda depolamaya kadar birtakım düzenleme ve teşvikleri ortaya koyarak, sebze ve meyve fiyatlarının makul seviyelere çekilmesini arzuluyoruz. Hükûmet olarak Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi oluşturduk. Merkez Bankasının sekreteryasında bu gözetim de devam ediyor.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...