Başbakan Erdoğan'a Ankara'da tarihi karşılama

Başbakan Erdoğan'a Ankara'da tarihi karşılama

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mersin ve Adana'daki programının ardından uçakla geldiği Ankara'da onbinlerce kişi tarafından karşılandı

Adana ve Mersin'deki programının ardından Ankara'ya dönen Başbakan Erdoğan, Ankara'da onbinlerce kişi tarafından karşılandı. Esonboğa'da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan nbsp; burada toplananlara hitap etti. Erdoğan konuşmasında Taksim Gezi Parkı sonrası yaşananları sert bir dille eleştirdi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için 11 gündür uzak kaldığı Ankara'ya dönüşünde vatandaşlar tarafından karşılandı. Havalimanında halka seslenen Erdoğan "Türkiye'de çeteler devri kapandı" dedi. nbsp; Erdoğan'ın Esenboğa'daki konuşmasından satırbaşları şöyle: Bu can bu bedende oldukça Allah'tan başka hesap verecek kimse yoktur. Marjinal gruplar değil bize millet hesap sorabilir. Milletin de zaferi sandıktır, sandıkta sorar.Bizi millet getirdi millet götürür. Milletten başka bu noktada kimsenin bizi götürmeye gücü yetmez.
- Ankara Cuma gecesi İstanbul'un bugün Adana'nın coşkusuna farklı bir coşku katıyor. Ankara bugün çok farklı. Uçakta gelirken yol boyu şu anda bu süreci bekleyenleri gördüm. Ankara Hacı Bayram Veli'nin şehridir. Ankara Hüseyin Gazi Hz şehri. Gazi Mustafa Kemal'in şehri, merhum Menderes, Özal'ın şehridir. İşte bu Ankara bugün bir kez daha Başbakanına sahip çıkıyor, muhabbetle kucaklıyor.
- Günlerdir Ankara'da terör estirenleri Türkiye Ankara'nın bu gerçek fotoğrafını görsün. Çok rahatsız olduysalar lügata baksınlar. Çapulçu kime denir. Oraya baktıkları zaman BAşbakanın ne kadar isabetli bir ifade kurduğunu görecekler, yakan yıkanlara saldıranlara çapulcu denir. Kusura bakmasınlar ama onlara destek verenlerde aynı familyada yerini aldı. Bu kalabalık bu topluluk söyleyeceğini sokak aralarında yakarak yıkarak söylemedi. Karşımdaki topluluk söyleceklerini sandıkta söyledi. Yarın da sandıkta söyleyecek. Ben diyorum ki Gezi PArkı'na çıkacağınıza, Kuğulu'ya çıkacağınıza buraları yakıp çıkacağınıza 7 ay sonra sizlerle sandıkta görüşelim. Demokrasi özgürlük diyorsanız bu şiddetle elde edilmez. Hukuk içerisinde kalarak elde edilir. Şu ana kadar öyle birşey gördünüz mü? YAptıkları sadece vurup kırmak. Kamunun binalarını yakıp yıkmak. Sivil vatandaşların halkın araçlarını yıkmak. Benim başörtülü kızlarıma bacılarıma saldırdılar. Bununla da kalmadılar Dolmabahçe Camii'ne bira şişeleri ayakkabıyla girdiler.

- BAşörtülü insanlar hiç bir zaman bunların yaptıklarını yapmadılar. Sabrettiler. Sabrın sonu selamettir. Şuna inanıyorlardı sabır zaferi getirecektir. Sonunda bunu gördük ama daha göreceklerimiz var. Bitmedi sevgilil kardeşlerim bakınız Avrupa'da insan hakları mahkemesi bile siyasallaştı. O bile aynı şekilde kararlar verdi. Ama aksi olduğu zaman farklı kararlar çıktı. Şimdi bir başka olay daha var. Ben İspanya'da inancı sebebiyle ifade kullandım diye partim kapatma davası açıldı. O zaman muhalefet partisi başkanı 'Hamdolsun ki Ankara'da savcılar var' dedi. Bunlar inancına güvenmeyenlerden. Bunların düşünceye saygıları yok.Biz düşünce özgürlüğünden korkmuyoruz. İktidarımızın getirdiğini hiç bir iktidar getirmemiştir.

- Bir kere şunu herkes bilsin. Bugün 27 Mayıs 1960'ta değiliz, 12 EYlül 1980'de değiliz, 28 Şubat 1997'de değiliz bugün 27 Nisan 2007'de neredeysek bugün oradayız. Hükümetimizle partimizle en önemliside milletimizle demokrasinin özgürlüklerin en güçlü savunmasını biz yaptık biz yapıyoruz. Türkiye'De egemenlik artık milletin elindedir. Şimdi soruyorum bazı mahfiller de buna dahil. İstanbul'da söyeldim. Eğer kendinize inanıyorsanız demokrasiye inanıyorsanız, hukuka inanıyorsaniz bu ülkede egemenlik artık milletin. Eger millete saygınız var, peki millet sadece gezi parkı'nın içinde olanlar mı? İstanbul Atatürk Havalimanında 2 saatte toplananlar millet değil mi? Mersin'de toplananlar millet değil mi? Ankara'da toplananlar millet değil mi?

- Torunuma da ezberlettiniz. 3.5 yaşındaki torunum dik dur eğilme bu millet seninle diyor.


- Çünki Türkiye'de karar da söz de milletindir. Milletin ve Meclis'in dışında Türkiye'ye yön vermek için kimsenin haddi yoktur.

- Artık bu ülkede çeteler dönemi bitmiştir. Mafya dönemi bitmiştir. Geri gelmemek üzere bitmiştir. Bunu da söylemem lazım faiz lobisi kendine çeki düzen ver. Milletin alın terini sömürdü. Bundan sonra sömüremeyeceksin. Çok sabrettik olay sadece bu lobiyi oluşturan bir banka 3 banka kim varsa hepsi için aynı şeyi söylüyorum. Siz ki bize karşı böyle bir mücadeleyi başlattınız bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz. Utanmadan sıkılmadan borsayı çökertme gayreti içine gelenler Borsa'da Tayyip Erdoğan'ın parası yok çökersen sen çökeceksin. Ümüğünü sıkarız. Geçmişte belki birileriyle anlaşıyordunuz. Bu ülkeyi sömürüyordunuz ama artık sömüremeyeceksiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...