Erzincanlı Ulukaya 'Dünya Yılın Girişimcisi' oldu

- Güncelleme:
Erzincanlı Ulukaya 'Dünya Yılın Girişimcisi' oldu

Ekonomi Haberleri

Chobani'yi kısa sürede yıllık cirosu 1 milyar dolara ulaşarak ABD'de en çok satan yoğurt markası haline getiren Ulukaya, '2013 Dünya Yılın Girişimcisi' oldu.

Chobani'yi 6 yıldan daha kısa süre içerisinde yıllık cirosu 1 milyar dolara ulaşarak ABD'de en çok satan yoğurt markası haline getiren Ulukaya, "2013 Dünya Yılın Girişimcisi" ödülünü almaya hak kazandı. nbsp;Dünyanın önde gelen denetim ve danışmanlık firması Ernst amp; Young'ın düzenlediği "World Entrepreneur Of The Year – 2013 Dünya Yılın Girişimcisi" ödülünü Erzincanlı Hamdi Ulukaya aldı. Chobani Yoghurt'un kurucusu Ulukaya, Hüsnü Özyeğin'in dejüri üyesi olduğu yarışmada ABD'yi temsil etti. Erzincan doğumlu olan Ulukaya, Chobani'yi 2005'te New York'ta kurduktan iki yıl sonra Chobani Greek Yoghurt markasını piyasaya sürdü. Hamdi Ulukaya, Chobani'yi 6 yıldan daha kısa süre içerisinde yıllık cirosu 1 milyar dolara ulaşarak ABD'de en çok satan yoğurt markası haline getirdi. 3 bin çalışanı ile dünyanın en büyük yoğurt fabrikası olan Chobani, Avusturalya, İngiltere ve ABD'de satılıyor.Ödül töreninde konuşan Hamdi Ulukaya, "Bu ödülü almaktan dolayı onur ve mutluluk duydum. Ödülü çalışanlarıma, mahalli idareler, sağlık sektöründeki arkadaşlarıma ve Chobani'nin hayranlarına adamak istiyorum. Onlar olmasaydı başarılarımızın hiçbiri mümkün olamazdı" dedi. Ernst amp; Young'ın Stratejik Büyüyen Pazarlar Global Başkan Yardımcısı Maria Pinelli de, "Hamdi Ulukaya, her göçmenin hayallerinde yer eden Amerikan rüyasının sembolü oldu. Görece olarak kısa bir süre içerisinde olağanüstü bir başarı elde etti" diye konuştu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...