'Barzani istifa etti' yalanı

Düzenleyen:
'Barzani istifa etti' yalanı

DÜNYA Haberleri

IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin başkanlığı görevini bıraktığı yönündeki haberler, Kürt yönetimi Başkanlık kaynakları tarafından yalanlandı. Bu tip haberlerin kasıtlı olarak yapıldığına dikkat çeken Kürt yetkililer, bölgenin çok kritik bir süreçten geçtiğine vurgu yaparak, "Buna medya değil bölge halkı karar verir" yorumunu yaptı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Kürt yönetimi kaynaklarından alınan bilgiye göre, iki ay önce KRG Başkanı Mesud Barzani'nin bölgedeki siyasi partileri bir araya topladığı ve bu görüşmede çok hareketli bir sürecin yaşandığı öğrenildi.

Barzani'nin terör örgütü DAEŞ ile mücadele, Bağdat ile diplomatik ve mali ilişkilerde yaşanan problemleri dile getirdiği ve PKK'nın Şengal bölgesindeki durumun kabul edilemez olduğunu dile getirdiği belirtildi.

Siyasi parti liderlerinin de görüşlerinin dinlendiği toplantının sonunda Barzani'nin siyasi partilerden gelen öneriler üzerinde 3 öneride bulunduğu kaydedildi.

Barzani'nin önerilerinin şunlar olduğu öğrenildi:
“Siyasi partiler olarak kendi aranızda toplanın ve bölge başkanlığının nasıl şekilleneceğine karar verin bu doğrultuda kalmamı istemiyorsanız saygı duyarım. Ancak bu konuda artık kendiniz karar verin."

"Parlamento çalışmalarının canlandırılması gerekiyor. Bu konuda partiler olarak kendi aranızda parlamento çalışmalarının canlandırılabilmesi için neler yapılabileceğine karar verin ve en önemlisi Parlamento başkanını değiştirin."

"Geniş tabanlı bir yeni hükümet kurun."

Barzani Davos'a gitti
Yeni Şafak'ın ulaştığı Kürt yönetimi yetkilileri, istifa haberlerinin yalan olduğunu ve Barzani'nin Davos zirvesi için İsviçre'ye gittiğini belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...