Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Güçlü dinamikler için daha cesur adımlar atmalıyız'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Güçlü dinamikler için daha cesur adımlar atmalıyız'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, işsizlik oranının yüzde 10'un altına indirilmesi gerektiğini belirterek, "Güçlü dinamikler için daha cesur, daha öz güvenli adımlar atmalıyız." dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstihdam Seferberliği kapsamında İŞKUR ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında "Oda ve Borsalarda İŞKUR Hizmet Noktası Kurulması Protokolü"nün TOBB İkiz Kuleler'deki imza törenine katıldı.

Torunlarının bakımını üstlenen büyükannelerin desteklenmesini içeren projede, tanıtımın gelecek hafta İstanbul'da yapılacağını ve imzaların atılacağını bildiren Müezzinoğlu, İstanbul Sanayi Odasının önerdiği bu projenin kadın istihdamına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Yeni mezunun ücretinin yarısı devletten

Müezzinoğlu, işsizlikle mücadelede işverenlerin artı istihdamının büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, özellikle üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50'sini destekleyeceklerini vurguladı.

Türkiye'de her yaştan 1 milyon 250 bin gencin istihdam beklediğini anlatan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Bugünkü rakamlara baktığımızda işsizlik oranında yine artış var. Oran yüzde 11,8 oldu. Bunu en kısa zamanda bizim yüzde 10'ların altına indirememiş olmamız, hep birlikte bizim eksiğimiz veya kendimizi güvene almak düşüncemiz olur. Ülkenin dinamiklerini çok daha güçlü hale getiremezsek kendimizi de güvene almış olamayız. O nedenle çok daha güçlü dinamikler için daha cesur, daha öz güvenli adımlar atmalıyız. Bu millete daha çok güvenmek ve daha güçlü adımları atmak hem milli ve yerlidir hem de şehitlere borcumuzdur."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...