Kerry'den Rusya açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kerry'den Rusya açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Obama yönetiminde ABD-Rusya ilişkilerinin kötü olduğunu söylemenin doğru olmadığını belirterek, "Sorunlar vardı ancak Ukrayna, Kırım, Suriye gibi konularda bu sorunları Vladimir Putin yaşatmayı tercih etti." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, CNN International kanalında gazeteci Christiane Amanpour'un sorularını yanıtladı. 

"Sorunları yaşatmayı Putin tercih etti"

Kerry, gazeteci Amanpour'un "Rusya ile yeni bir ilişki kurmanın nesi yanlış? Trump, sizin yönetiminizde bu ilişkilerin kötü olduğunu söylemekte haklı değil mi?" sorusuna ise, şu yanıtı verdi:

"Hayır, bu doğru değil. Sorunlar vardı ancak Ukrayna, Kırım, Suriye gibi konularda bu sorunları Vladimir Putin yaşatmayı tercih etti. Donald Trump'ın bahsettiği gibi, Rusya ile çalışılabilecek konularla ilgili bir yol da bulduk. Rusya, İran'ın nükleer programıyla ilgili varılan anlaşmaya destek verdi. Sergey Lavrov ve ben, Suriye'den kimyasal silahların çıkarılmasına yardım etmek için bir anlaşma yönünde çalıştık. Dolayısıyla iş birliği yaptık. İnsani konularda, çevrede, Paris Anlaşması'nda iş birliği yaptık."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...