Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Azerbaycan'dan cephe hattında havan topu tatbikatı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Azerbaycan'dan cephe hattında havan topu tatbikatı

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan ordusu, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattına yakın bölgelerde havan topu tatbikatı başlattı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, havan topu birliklerinin savaşa hazırlık durumunun kontrol edilmesi amacıyla başlatılan tatbikatta temsili düşman hedeflerine atış yapıldığı bildirildi.

CARDOM tipli 120 milimetrelik tekerlekli havan toplarının da kullanıldığı tatbikatta, temsili zırhlı araçların ve atış noktalarının imha edildiği belirtildi.

Tatbikatta, doğal engellerin arkasına yerleştirilen ve görünmeyen hedeflere de atışlar gerçekleştirildiği, hedeflerin bulunması, doğru atış noktasının seçilmesi, yer değişimi gibi görevlerin icra edildiği kaydedildi.

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde çatışmalar artmış, Ermenistan ordusu 60, 82 ve 120 milimetrelik havan toplarıyla Azerbaycan mevzilerine ateş açmıştı. Azerbaycan, saldırılara aynı şekilde karşılık verildiğini duyurmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...