Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 'Yapmak varken yıkmak niye'

/ Kaynak: CHA
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 'Yapmak varken yıkmak niye'

Politika Haberleri  / CHA

Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir ayağına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 'Kardeşliği, haykırmak varken, yapmak varken, yıkmak niye?" diye konuştu.

Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın Eskişehir ayağı şölen havasında gerçekleştirildi. Şölene katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, "Kardeşliği, sevgiyi, güzelliği, barışı tüm dünyaya haykırmak varken, yapmak varken, yıkmak, yakmak niye?" diye konuştu. Tüm Türkiye'ye adeta 'Beşinci Mevsim' yaşatan Türkçe Olimpiyatları'nın coşkusu sürüyor. Eskişehirliler de bu gece o coşkuyu doyasıya yaşadı. Gecede 11. Türkçe Olimpiyatlarında gösterdikleri başarıdan dolayı 20 ülkeden 26 öğrenciye Türkiye Büyük Millet Meclisi Türk Dilini Teşvik ödülü verildi. Öğrencilere madalya ve sertifikaları Meclis Başkanı Çiçek tarafından takdim edildi. Cemil Çiçek, öğrencilere ödülü verdikten sonra son günlerde yaşanan olaylara ilişkin konuştu. Birlik, beraberlik çağrısı yapan Çiçek, dilin önemine dikkat çekti. Dilimizi hem fiziki hem de özü itibariyle iyi kullanmamız gerektiğini kaydeden Başkan Çiçek, "Dilimizle konuşur, anlaşır ve kültür inşa ederiz." dedi. Dilimizle hakkı tavsiye edip, sabrı söylememiz gerektiğini dile getiren Çiçek, "Dilimizle barışı kardeşliği temsil etmeliyiz, konuşmalıyız. Buluşmak varken, kavuşmak varken, ayrılmak niye? Barışmak varken, dövüşmek niye? Kardeşliği, sevgiyi, güzelliği, barışı tüm dünyaya haykırmak varken, yapmak varken, yıkmak, yakmak niye?" diye konuştu.
"Bizim kültürümüzde yıkmak yok. Bizim kültürümüzde yakmak yok." diyen Çiçek, şöyle konuştu: "Biz sevgi için geldik. Sevginin sembolü Yunus Emre bu toprakların insanı. 'Bir olalım, diri olalım, birlik olalım' diyen Hacı Bektaş-ı Veli bizim. 'Kim olursan, ne olursan ol, ama yine gel' diyerek dünyaya hoşgörü mesajı veren Mevlana bizim. Aşık Veysel bizim. Bu kadar iyilik, güzellik, birlik varken, yakmak, yıkmak, bölüşmek bize yakışmıyor. Dilimize yakışmıyor, dinimize yakışmıyor."

Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...