Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Albayın evindeki suikast listesi

Albayın evindeki suikast listesi

GÜNDEM Haberleri

Dönemin Genelkurmay Psikolojik Harekât Dairesi Başkanı Oğuz Kalelioğlu'nda bulunan listede Özal, Türkeş, Yazıcıoğlu ve Dink'in adı da var.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 28 Şubat İddianamesi'nde önemli bilgiler ortaya çıktı. Dönemin Genelkurmay Psikolojik Harekât Dairesi Başkanı Oğuz Kalelioğlu'nun ev aramasında suikasta kurban giden sivil ve askerlerin isim listesi ele geçirildi. Listede Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink'in yanı sıra Orgeneral Eşref Bitlis ile Tuğgeneral Bahtiyar Aydın'ın isimleri bulunuyor. 77'den 83'e kadar numaralandırılan 'Sayın Komutanım' ibaresi ile başlayan ve 'Arz ederim' ibaresiyle son bulan el yazısı dökümlü 11 Şubat 2013 tarihli 2 sayfadan oluşan 'araştırma tutanağı'nda siviller ve askerler ayrı ayrı listelenmiş. Listede suikasta kurban giden sivillerin isimleri "Turgut Özal, Alparslan Türkeş, Muhsin Yazıcıoğlu, Adnan Kahveci, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Uğur Mumcu, Abdi İpekçi ve Hrant Dink" şeklinde belirtilirken, askerlerin isimleri de "Oramiral Kemal Kayacan, Orgeneral Adnan Ersöz, Korgeneral Hulusi Sayın, Korgeneral İsmail Selen, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, Tümgeneral .... (Temel) Cingöz ve Orgeneral Eşref Bitlis"ten oluşuyor. Kalelioğlu'nun ikametgahında Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki Alevi yapılanmasıyla ilgili belge de ele geçirildi. 2 sayfadan oluşan araştırma tutanağında Alevi yapılanmasını anlatan çok sayıda şahıs hakkında bilgiler veriliyor. Alevi olmayan ama başarılı olan komutanların ise 'takunyalı, tarikatçı' diye yıpratılarak daha fazla yükselmesinin engellenmesi isteniyor. Aramalarda hacca giden milletvekillerinin isim ve partilerinin bulunduğu belge de ele geçirildi. nbsp;Belgelerde TSK'da ilk defa Psikolojik Hareket Dairesi ve onun icra organı olan Psikolojik Hareket Grup Komutanlığının kurulduğu belirtiliyor. Kur'an kurslarının sayıları ve denetimlerine ilişkin bilgiler de yer alıyor. CİHAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...