New York'ta Porto Riko yürüyüşünü 2 milyon kişi izledi

/ Kaynak: AA
New York'ta Porto Riko yürüyüşünü 2 milyon kişi izledi

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'de en büyük etnik yürüyüşlerden Porto Riko Günü Yürüyüşünü 2 milyon seyirci izledi. Porto Riko'nun ABD'nin 51. eyaleti olması tartışılıyor.

ABD'de en büyük etnik yürüyüşlerden biri sayılan Porto Riko Günü Yürüyüşü New York'ta yapıldı. New York'un sembollerinden 5. Cadde'de gerçekleşen yürüyüşe on binlerce kişinin yanısıra New York Valisi Andrew Cuomo, Belediye Başkanı Michael Bloomberg, politikacılar, sanatçı ve din görevlileri katıldı. Yaklaşık 2 milyon seyircinin izlediği etkinlik, birçok ulusal kanal tarafından canlı yayınlandı. Bu yılki teması 'sağlık' olarak belirlenen yürüyüş süresince New York caddelerinde 'Yaşasın Porto Riko' sloganları yankılandı. Bir polisin, izleyicilerden birine attığı yumrukla geçen yıl gündeme gelen yürüyüşte bu yıl ciddi bir olay yaşanmadı. Etkinlikte görev yapan polislerin sayısının beklenenden az olduğu gözlendi. ABD'nin 51. eyaleti olması tartışılan Porto Riko, New York'ta yaşayan en büyük Hispanik grubu temsil ediyor. Şehirde yaşayan yaklaşık 2 milyon Hispanikin 700 binden fazlasının Porto Rikolu olduğu tahmin ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...