Bilgiye bin kat daha hızlı ulaşacağız

Bilgiye bin kat daha hızlı ulaşacağız

TEKNOLOJİ Haberleri

IBM Rational Genel Müdürü Dr. Kristof Kloeckner, kullanıcıların aradıkları bilgilere 1000 kat daha hızlı erişebileceğini söyledi.

Geleceğinteknolojisi IBM'in zirvesinde masaya yatırıldı. Zirvede IBM Rational Genel Müdürü Dr. Kristof Kloeckner, kullanıcıların aradıkları bilgilere 1.000 kat daha hızlı ulaşabileceklerini ve verilerin 10 kat daha az yer tutacağını bildirdi. ABD'nin Orlando şehrinde 2-6 Haziran tarihleri arasında düzenlenen IBM Innovate 2013 zirvesinde, şirketlere teknolojide hep önde olmaları için nasıl bir yol izlemeleri gerektiği anlatıldı. Türkiye'den tek davetli olarak gazetemizin katıldığı etkinlikte 450 sonuç odaklı oturum düzenlendi. 5 bin kişi tarafından izlenen etkinliğe Apple kurucularından Steve Wozniak, The Lean Startup'ın yazarı Eric Ries ve TV yapımcısı Katie Linendoll da konuk olarak katıldı. Etkinlikte gazetemize açıklamalarda bulunan IBM Rational Genel Müdürü Dr. Kristof Kloeckner, bir takım teknikleri birleştirdikleri BLU Acceleration sayesinde, kullanıcıların aradıkları bilgilere 1.000 kat daha hızlı erişim sağlayabileceklerini vurguladı. Kloeckner, sistemin en önemli özelliklerinden birinin sıkıştırılan veri içinde aranılan bilgi dışındaki tüm verilerin atlanarak sonuca hızla ulaşılmasını sağlanması olduğunu dile getirdi. Ayrıca sıkıştırılan veri içinde de hızlı arama ve istenilen analizin yapılmasının verilerin 10 kat daha az yer tutmasına sebep olduğu belirtildi. Zirvede IBM, şirket olarak katkı verdiği Hadoopadı verilen yeni IBM Pure Data Sistemini de duyurdu. Hadoop, nbsp;sosyal medya siteleri, dijital fotoğraf ve video, online işlem kayıtları ve cep telefonu verilerini büyük miktarda düzenlemek ve analiz etmek için kullanılacak. Konuşmasında günümüz rekabet şartlarında fikirden ürüne geçiş sürecini mümkün olduğunca kısaltılması gerektiğine de vurgu yapan Kristof Kloeckner'a göre bunun için sürekli veri paylaşımının yanı sıra, ihtiyaçların da net olarak ortaya koyulması gerekiyor. "Hız ve çevikliği denetim, kalite ve maliyetle dengelerken aynı zamanda regülasyonlara uymak, güvenliği sağlamak ve bir miktar da olsa finansal öngörüye sahip olmak gerekiyor" diyen Kloeckner'in sözlerini yazılım geliştirme süreçleri üzerine IBM İş Değerleri Enstitüsü'nün gerçekleştirdiği küresel araştırmanın ön bulguları da destekler nitelikte. Araştırmadan çıkan sonuçlara göre katılımcı şirketlerin dörtte üçünden fazlası, gelecek dönemde rekabet güçlerini etkileyecek ana teknolojilere yeterince hazır olmadıklarını söylüyor. Bu teknolojiler arasında mobil cihazlar, bulut bilişimin getireceği faydalara uyum sağlamak üzere altyapı dönüşümünün sağlanması yer alıyor. Organizasyonların yüzde 50'si başarılı yazılımların rekabet avantajı açısından önemli olduğunu ifade ediyor.Yazılım geliştirme nbsp;işi de buluta taşınıyor

Yazılımcıların geliştirme platformundaki bir değişime uyum sağlaması, organizasyonun altyapısı, kalite kontrol ve koordinasyonun sağlanması gibi süreçler nedeniyle haftalardan aylara kadar değişen bir zaman alıyor. IBM'in DevOps adını verdiği buluta dayalı yazılım geliştirme platformu, bütün bu süreçleri bulut üzerine taşıyarak değişen ihtiyaçlara uyum sağlama sürecinin neredeyse anlık olarak gerçekleştirilmesine imkan sağlıyor. IBM SmartCloud altyapısı sayesinde yazılımın yaşam döngüsü içinde ihtiyaç duyacağı bütün geliştirme, test, kalite ve uyumluluk süreçleri bir noktadan sağlanabiliyor. Etkinlikte duyurulan bir diğer yenilik de IBM Mobile Foundation ile mobil uygulamalar için merkezi kod paylaşımının sağlanması. Günümüzde mobil cihazlardaki platform ve cihaz bazlı dağınık yapı, mobil uygulamaların hızla kullanıcılara sunulmasının ve güncellenmesinin önündeki en büyük engel. IBM Enterprise Mobile Development Solution ise geliştiricilere tasarım, test ve dağıtım süreçlerini uçtan uca kontrol altında tutma imkanı veriyor. Platform ayrıca yazılımların bulutla ve şirketteki mevcut sistem altyapısındaki çözümlerle uyumunun garanti altına alınmasını sağlıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...