Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi Parkı eylemleri çadır satışlarını patlattı

/ Kaynak: OZEL
Gezi Parkı eylemleri çadır satışlarını patlattı

GÜNDEM Haberleri  / OZEL

Gezi parkı eylemleri en çok kamp çadırı satıcılarını bir de gaz maskesi ithalatçılarını sevindirdi

Taksim Gezi Parkı eylemleri 14. gününe giderken, gösteriler en çok çadır satıcılarını, gaz maskesi ithalatçılarını sevindirdi. nbsp; Eylemler İstanbul ve Ankara'da gençlerin adeta küçük birer şehir kurduğu Taksim ve Kızılay çevresinde yoğunlaşırken bu iki ilde kamp çadırı satışları ikiye katlandı. Eylemcilerin büyük önem verdiği Gaz Maskesi satışları ise daha çok internet üzerinden yoğunlaşıyor. Çadır ve uyku malzemelerine yaz aylarında her zaman ilginin arttığını belirten satıcılar "Ancak bu yıl daha fazla talep var, Taksim'e gidenler, gitmek isteyenler mutla ikişer üçer kişilik çadır ve içinde uyku malzemeleri, battaniyeleri, kamp ocakları, aydınlatma cihazlarıyla birlikte alıyor ya da sipariş veriyor" diyerek durumu özetliyor.
İKİ KİŞİLİK ÇADIR 70 LİRA

Ankara Sıhhıye çevresindeki dükkanlarda iki kişilik kamp çadırı 70 liraya satılırken, çadır için gerekli uyku ekipmanlarıyla birlikte bu rakam 200 liraya kadar çıkabıliyor. Taksim Gezi Parkı sakinleri de daha çok iki kişilik Çin malı çadırları tercih ediyor. Kolay kurulumu ve toz-topraktan korunmak için zeminden ayrılmış kombine çadırlar, konforu arttıkça uyku ekipmanlarıyla birlikte 350 liraya kadar müşteri buluyor.
GAZ MASKELERİ 150 - 375 LİRA ARASINDA
Gösterilerin ilk haftasında polisin yoğun olarak gaz kullanması eylemcileri farklı arayışlara itti. Çok sayıda eylemci, biber gazından korunmak için tıpkı polis ve gazeteciler gibi gaz maskesi kullanmayı tercih etti. Gittigidiyor.com'da gaz maskesi satışları yapan bir tedarikçi Rus ordusunun kullandığı gaz maskelerini gösterici öğrencilere 59 liraya satmayı vaad ederken, yeni nesil gaz maskelerinin fiyatları 350 liraya kadar yükseldi.,
İLK KEZ İKİNCİ KEZ SİPARİŞ VERDİK
Merkezi İstanbul Karaköy'de bulunan av ve kamp malzemeleri ithalatçısı bir şirket yetkilisi bu yıl yaz sezonu için nisan ayında yaptıkları toplu alımın tamamen bittiğini, bir sezonda ilk kez ikinci kez Çinli imalatçı şirkete sipariş verdiklerini söyledi. Gaz maskesi talepleri de aldıklarını belirten aynı şirket yetkilisi "Konumuz olmadığı için bu işe girmedik ama ithal eden tanıdık şirketler var, talep edenleri onlara yönlendiriyoruz, çoğu internet üzerinden ulaşıyor" dedi,

GÜNDEM
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...