UEFA şike davasında ilk adımı attı

/ Kaynak: İHA
UEFA şike davasında ilk adımı attı

SPOR Haberleri  / İHA

Fenerbahçe ve Beşiktaş, şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

UEFA'nın resmi sitesinde yapılan açıklamada, 2011 yılındaki şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Disiplin Kurulu'na sevk edildiği belirtildi. UEFA Disiplin Kurulu, Beşiktaş ve Fenerbahçe hakkındaki kararlarını 24 Haziran'da açıklayacak. UEFA, Fenerbahçe Kulübü ve 5 yöneticisi hakkında da soruşturma açıldığını bildirdi.


Bu arada Fenerbahçe Kulübü, konuyla ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP)'nda bir açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulübün açıklaması şöyle:
"UEFA Disiplin Müfettişinin 2011 yılında açılan dosyaya ilişkin hiçbir savunma ve delilin yer almadığı, çeşitli kaynaklardan alınmış iddia dayanakları ile tanzim edilmiş raporu tarafımıza ulaşmış olup sonuç kısmında,
1) Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım ve Yöneticilerimiz Sayın Alaeddin Yıldırım, Sayın Mehmet Şekip Mosturoğlu, Sayın İlhan Yüksel Ekşioğlu(Kulüp YK Üyesi) ve Sayın Cemil Turhan'ın disiplin ihlali işledikleri (Disiplin Düzenlemesi Madde 5) iddia edilmekte,
2) Anılan yöneticilerimiz için futbol faaliyetleri konusunda hak mahrumiyeti talep edilmekte,
3) Kulübümüzün doğrudan veya dolaylı olarak maç sonucuna etki edecek eylemde bulunduğu iddia edilmekte,
4) Anılan sebeplerle Kulübümüzün gelecek 2 sezon UEFA müsabakalarından men edilmesi talep edilmektedir.
Aynı yazıda konuya ilişkin savunmamızın 20.06.2013 tarihine kadar sunulması istenerek, UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'nun 22.06.2013 tarihli toplantısında konuyu değerlendireceği ifade edilmektedir.
UEFA Müfettişinin söz konusu iddia ve taleplerine karşılık Kulübümüzce ek belge ve ek süre talebinde bulunulmakta olup ayrıca UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulunda duruşma talep edilmektedir"

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...