'Avrupa ve ABD Suriye'yi bıraktı, Gezi Parkı'nı ağzına sakız etti'

/ Kaynak: CHA
'Avrupa ve ABD Suriye'yi bıraktı, Gezi Parkı'nı ağzına sakız etti'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Şanlıurfa Valisi, 'Gezi Parkı olayları için ABD'den bir günde 2-3 açıklama geldi. Katliam yaşanan Suriye'ye ise sessiz kalınması ibretlik' dedi.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Taksim Gezi Parkı olayları için ABD'den bir günde 2-3 açıklama geldiğini belirterek, "BBC'den canlı yayınları ibretle izlerken aynı Avrupa'nın, ABD'nin Suriye'de günde 150 kişi öldürülürken, şehirler yıkılırken seyirci olmasını bu millet ibretle seyrediyor ve not alıyor" dedi. Kız çocuklarının okullaşma oranının arttırılması projesinin kapanış toplantısında konuşan Vali Güvenç, AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Jean Maurıce Rıpert'in de olduğu salonda ABD ve AB'yi eleştirdi. AB ve ABD'ye sert eleştiriler yapan Güvenç, Gezi Parkı olaylarında Avrupa'nın bir çok kanalının canlı yayın yaptığını hatırlattı. Güvenç, aynı ülkelerin her gün yüzlerce insanın öldüğü Suriye'ye sessiz kalmalarına sitem etti. Türkiye'nin coğrafi şartlarını göz önünde bulunduran Güvenç, zor koşullara rağmen Türkiye'nin ilerlediğinin altını çizdi. Güvenç, "Hangi şartlarda gelmiştir onu da sayın büyükelçim çok daha iyi takdir eder. Biz bir Hollanda değiliz, biz bir Fransa değiliz, biz bir İngiltere değiliz. Bizim etrafımız yangın yeri, biz terörle uğraşıyoruz, şiddetle uğraşıyoruz. Onlarca yıldır uğraşıyoruz. Ama çok şükür o konularda da toplumdaki duyarlılık sayesinde bir çözüm noktasına inşallah geleceğiz. Kardeş kanı akmayacak, kardeş kanını Türkiye durduracak." şeklinde konuştu.
DÜNYA, GELECEK NESİLLERE SURİYE'Yİ İZAH EDEMEZ
Vali Güvenç, Taksim'deki olaylara ilişkin yabancı ülkelerin tavrını ise şöyle değerlendirdi: "İstanbul olayları için ABD'den bir günde 2-3 açıklama yapıyor. BBC'den canlı yayınları ibretle izliyoruz. Aynı Avrupa'nın aynı ABD'nin Suriye'de günde 150 kişi öldürülürken, şehirler yıkılırken seyirci olmasını bu millet ibretle seyrediyor ve not alıyor. Dünya gelecek nesillere Suriye'yi izah edemez, Hristiyanı da, Müslümanı da, Yahudisi de izah edemez. Bir ülke iki senedir yakılıyor, bombalanıyor, fırın kuyruklarında ekmek kuyruklarında hastanelerde insanlar scudlarla uçaklarla bombalanıyor. Efendim İran, Rusya onları destekliyor efendim batı ne yapıyor, Avrupa Birliği neresinde, ABD nerede, Birleşmiş Milletler nerede ve NATO nerede?"
Dünya onurunu Türkiye'nin kurtaracağını dile getiren Güvenç, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Türkiye'nin dünya 21. asrın onurunu kurtarma adına tolare etmeye çalışıyor. 300 bin mülteciye bakıyor, 1 milyar doların üzerinde parayı harcıyor. Ama hiç merak etmeyin. Bizim mücadelemiz 21. asrın, Avrupa'nın, Amerika'nın, insanlığın onurunu kurtaracaktır."

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...