Gezi Parkı protestolarına iş adamlarından tepki

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Gezi Parkı protestolarına iş adamlarından tepki

Ekonomi Haberleri  / AA

Konya Ticaret Odası'ndan Gezi Parkı protestolarıyla ilgili açıklama geldi

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin, "Olayların devam etmesiyle yeni yatırımların tehlikeye gireceği gibi başlayan turizm sezonunda önemli kayıplarımız da olacaktır. Her zaman demokratik tepkilere ve fikir hürriyetlerine saygılı olmamıza rağmen, olayların kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına açık olması sebebiyle ülkemizin ekonomik kayıplarının artmasından endişe duymaktayız" dedi.

Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin son dönemde ekonomik ve siyasi olarak dünyada örnek gösterilecek şekilde büyük bir gelişme gösterirken, aynı zamanda demokrasisini de örnek alınacak derecede geliştirdiğini belirtti.


Bu olumlu gelişmelerle yatırım yapılabilir ülkeler arasına giren Türkiye'nin dünyada kazandığı itibarı zedeleyecek, ekonomik kayıplar yaşatacak olayların, vatandaşların can ve mal güvenliğinin tehlikeye girmesine, kamu mallarına zarar verilmesine, esnafın, tüccarın milyonlarca lira zarar etmesine yol açtığını ifade eden Öztürk, şunları kaydetti:


"Bununla birlikte yaşanılan olaylar uluslararası ticaretimize de zarar verecektir. Olayların devam etmesiyle yeni yatırımların tehlikeye gireceği gibi başlayan turizm sezonunda önemli kayıplarımız da olacaktır. Her zaman demokratik tepkilere ve fikir hürriyetlerine saygılı olmamıza rağmen, olayların kötü amaçlı marjinal unsurların provokasyonlarına açık olması sebebiyle ülkemizin ekonomik kayıplarının artmasından endişe duymaktayız. Dünyada yaşanılan ekonomik krizle birlikte Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde yakın zamandaki siyasi istikrarsızlıklara rağmen, büyük bir başarı göstererek dünyada hızla ilerleyen Türkiye ekonomisine zarar verecek bu durumun bir an önce son bulmasını ve sağduyunun hakim olmasını istiyoruz. Türkiye son yıllarda yakaladığı ekonomik ve siyasi başarının ardından gelen yurt dışı kaynaklı provokasyonlara gerekli cevabı verebilecek güce erişmiştir. Bizler müteşebbislerimizle dünyaya açılmaya devam edeceğiz. Ülkemiz hedeflerine hızla ilerlerken hedeften saptırmak için ekonomik ve siyasi tüm girişimlere karşı bizler durmak yerine daha fazla gayret göstereceğiz."


Türkiye'nin, ekonomisini güçlendirdiği müddetçe her türlü provokasyonu bertaraf edecek güce sahip olacağına dikkati çeken Öztürk, "Son yaşanılan olayların da milletimizin sağduyusu ile atlatılacağından ve Türkiye'nin başarısını gölgeleyecek her türlü girişime fırsat verilmeyeceğinden kimsenin kuşkusu olmamalıdır" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...