Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İnternetten alışverişte bunu asla yapmayın

- Güncelleme:
İnternetten alışverişte bunu asla yapmayın

Ekonomi Haberleri

İstanbul başta olmak üzere 5 ilde 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen bir şebeke çökertildi. Çete, müşterilerden kart şifresi istemiş.

İstanbul başta olmak üzere 5 ilde 'oltalama' yöntemiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen bir şebeke jandarmanın düzenlediği operasyonla çökertildi. Şüphelilerin kurdukları sahte sitelerden telefonlarına kontör yükleyenleri tuzağa düşürdüğü tespit edildi. "Oltalama" adı verilen yöntemi kullanan şebeke üyelerinin, internet alışverişinde kredi kartı şifresini istedikleri belirlendi. Bu yöntemle 360 kişinin 550 bin lira dolandırıldığı ortaya çıktı. İstanbul, Adana, İzmir, Mersin ve Balıkesir'de 15 adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. 6 bilgisayar, 1300 açık telefon hattı, kredi kartı kopyalama cihazı, banka ve kredi kartları ele geçirildi. Şüphelilerin yakalanmamak için 3 bin hat değiştirdiği ortaya çıktı. Gözaltına alınan 14 şebeke üyesi adliyeye sevk edildi. İnternet alışverişinde kredi kartı şifresinin istenmediğine dikkat çeken uzmanlar, böyle sitelerin yetkililere bildirilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...