Habeş Kralı Necaşi'nin türbesini Türkiye tamir edecek

/ Kaynak: AA
Habeş Kralı Necaşi'nin türbesini Türkiye tamir edecek

YAŞAM Haberleri  / AA

TİKA, Peygamber Efendimiz zamanında Habeşistan'a hicret eden Müslümanlara sahip çıkan Kral Necaşi ve 15 sahabenin kabrini restore edecek.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Hz. Muhammed döneminde Mekke'deki baskılar üzerine Habeşistan'a hicret eden Müslümanlara sahip çıkan Habeş Kralı Necaşi ve 15 sahabenin kabrini restore edecek. TİKA yetkililerinden alınan bilgiye göre, kurumun ortak kültürel mirasın korunmasına yönelik projeleri kapsamında Etiyopya ile ortak çalışma kararı alındı. TİKA ile Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı arasında imzalanan protokol doğrultusunda Hz. nbsp; Muhammed döneminde Mekke'de sıkıntı yaşayan Müslümanlara ilk hicreti gerçekleştirdikleri Habeşistan'da, Müslümanlara sahip çıkan ve koruyan Habeş Kralı Eshame'ye ait türbe ve aynı yerde bulunan 15 sahabenin kabirlerinin bulunduğu alan, restore edilecek. Etiyopya'nın Başkenti Addis Ababa'ya 800 kilometre mesafede bulunan ve bugünkü Tigrey Eyaleti Mekele şehri yakınlarındaki türbe ve sahabi mezarlarına yönelik restorasyon, özgün mimari korunarak, bilimsel yöntemlerle yapılacak.
Alanda yapılacak çevre düzenlemesiyle de bölgenin, turistik bir çehreye kavuşturularak kısa süre içerisinde tamamlanması amaçlanıyor. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği türbe ve çevresine yapılacak düzenlemenin, Etiyopya'nın turizm sektörüne önemli bir katkı sağlaması öngörülüyor.
Restorasyona ilişkin protokolü TİKA adına imzalayan Başkan Yardımcısı Harun Tuncer, Etiyopya ile mevcut işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını vurguladı. Protokolü Tigray Eyaleti Kültür ve Turizm Ajansı adına imzalayan Kebede Amare de Türkiye gibi turizm alanında ileri konumda yer alan bir ülke ile işbirliği yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye'ye ilgi ve işbirlikleri için teşekkür etti.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...