Canan Arıtman, 'Kadına şiddet artıyor'

/ Kaynak: İHA
Canan Arıtman, 'Kadına şiddet artıyor'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İzmir Üniversitesi'ni ziyaret eden 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Kadın ve Toplum dersine konuk oldu.

İzmir Üniversitesi'ni ziyaret eden 22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Kadın ve Toplum dersine konuk oldu. nbsp;
22. ve 23. Dönem İzmir Milletvekili olarak Meclis'te görev yapan Canan Arıtman, İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Arıtman, üniversite hakkında bilgi aldı. İzmir Üniversitesi'nin akademik çalışmalarının yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri hakkında da bilgi veren Rektör Erciyeş, "Öğrencilerimizi akademik ve mesleki yeterliliklerinin yanı sıra toplumuna faydalı, günceli takip eden, bilinçli bireyler olarak mezun etmek için uğraş veriyoruz" dedi.
Arıtman ise kadına karşı şiddetin son 10 yılda en yüksek derecesine ulaştığı, cinsiyet eşitliğinin tartışılan bir konu haline geldiği bu günlerde üniversite bünyesinde farkındalık ve bilinci artıracak Kadın ve Toplum başlıklı bir dersin müfredata konmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ziyarette, ders koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Nazife Aydınoğlu da hazır bulundu.
EN BÜYÜK KADIN HAKLARI SAVUNUCUSU ATATÜRK
Öğrencilerle bir araya gelme fırsatı bulduğu derste Cumhuriyet dönemi kadının siyasal kazanımlarından bahseden Canan Arıtman, şöyle konuştu: "Atatürk, yüzyılın en büyük kadın hakları savunucusudur. Cumhuriyetin ilk 10 yılında Atatürk'ün yaptığı laik hukuk devrimi ile kadına erkek ile eşit vatandaşlık hakkı verilmiştir. Onun hedefi, Türk kadınının statüsünü yükseltmek, eşit birey yapmaktı. Ama ne yazık ki bu hedeflere hâla ulaşabilmiş değiliz" nbsp;
Dünyanın ilk kadın siyasal partisi olan Kadın Halk Fırkası'nın Nezihe Muhittin tarafından 1923 yılında Türkiye'de kurulduğunu hatırlatan Arıtman, "Siyasi temsilde adalet için belirlenen kritik eşik yüzde 33'tür. Avrupa Parlamentosu'nda yakalanan bu eşiğe Türkiye tarihinde hiç yaklaşılamadı. 80 yılda yüzde 4.6'dan ancak yüzde 14'e gelinebildi" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...