İngilizlerin ünlü uçak gemisi Aliağa'da sökülüyor

/ Kaynak: AA
İngilizlerin ünlü uçak gemisi Aliağa'da sökülüyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

İngilizlerin Bosna ve İkinci Körfez Savaşlarında görev yapan 210 metrelik uçak gemisi "HMS Ark Royal", sökülmek üzere Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ne getirildi.

İngilizlerin Bosna ve İkinci Körfez Savaşlarında görev yapan 210 metrelik uçak gemisi "HMS Ark Royal", sökülmek üzere Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesisleri'ne getirildi. nbsp;Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Adem Şimşek, gazetecilere açıklamasında, 21 Mayıs'ta İngiltere'nin Portsmouth kentinden hareket eden 33 yaşındaki geminin Aliağa'ya vardığını belirtti. nbsp;Gemide herhangi tehlikeli atık bulunmadığına değinen Şimşek, geminin sökümünün 6 ay içinde tamamlanmasının planlandığını kaydetti. nbsp;Şimşek, gemiden elde edilecek demir çelik ve hurda hammaddelerinin Türk ekonomisine kazandırılacağını dile getirerek, "Bu, İngiliz donanmasından yaklaşık beş yıl içerisinde Aliağa'ya gelen 10. gemi. Geçen yıl da bunun eşi olan HMS Invincible gelmişti. İngilizlerin burayı tercih etmesinin sebebi, kesinlikle para değildir. Gemi, çevreye nasıl duyarlı şekilde kesildiği, işçi sağlığı ve iş güvenliğine verilen değer de seçimde etkili oldu" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...