Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan, 'enerji' zirvesi yapacak

Başbakan Erdoğan, 'enerji' zirvesi yapacak

GÜNDEM Haberleri

Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda gösterileri değerlendirirken, konu AK Parti Meclis Grubu'nda ele alınacak. Toplantının ana başlığı 'Enerji' olacak.

Ankara'ya gövde gösterisi yaparak dönen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu'nda gösterileri değerlendirirken, konu AK Parti Meclis Grubu'nda ele alınacak. Erdoğan, bu tartışmaların gölgesinde Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu'nu (BTYK) da toplayacak. nbsp;Gölbaşı'ndaki Vali Galip Demirel Ankara Vilayetler Evi'nde gerçekleştirilecek toplantıya, Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları ve 10'dan fazla bakan, TÜBİTAK'tan YÖK'e kadar bazı kurulların başkanları ve üst düzey bürokratlardan oluşan 90 ismin katılması öngörülüyor. Toplantının ana başlığı ise "Enerji" olacak. nbsp;YENİLENEBİLİRDE YÜZDE 30 HEDEFİ Toplantıda, daha önce "öncelikli alan" olarak belirlenen enerjiyle ilgili projeler değerlendirilecek. Enerjide dışa bağımlılığın azatılması için yürütülen çalışmalar çerçevesinde nükleer santrallerle ilgili projelerin gözden geçirilmesi öngörülüyor. Hükümetin hedefi, yenilenebilir enerji kaynaklarını da hızla devreye sokarak, 2023 yılında en az yüzde 30 yenilenebilir enerji seviyesine ulaşmak. Doğalgazın payının da yüzde 30'lara çekilmesi amaçlanıyor.
GÜNEŞ ENERJİSİNDE YENİ SÜREÇ
Bu çerçevede güneş enerjisiyle ilgili projelere hız verilmişti. Lisanslı güneş enerjisi üretimi yapmak isteyen yatırımcıların Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna başvuruları sürüyor. EPDK'nın, bu yıl için yaklaşık 1.2 milyar TL'lik başvuru beklediği kaydeildi. Güneş enerjisi potansiyeli bakımından Avrupa'nın önde gelen ülkeleri arasında yer alan Türkiye'de, yıllık 380 milyar kWh enerji potansiyeli bulunuyor.
KÖMÜR PROJELERİ MASADA
Kömürden gaz üretiminin yanı sıra, yeni projeler de toplantının gündeminde olacak. TÜBİTAK, kömür ile ilgili yeni proje ve ürün üretilmesine yönelik destek verme kararı almıştı. Isı değeri düşük olan kömür rezervlerinin sıkıştırılarak ısı değeri yüksek konsantre bir kömür sistemi oluşturulabilmesi için çalışmalar başlatılmıştı.
NÜKLEER PROJELER GÖZDEN GEÇİRİLECEK
Toplantıda, nükleer santral projelerinde gelinen son durum da gözden geçirilecek. Akkuyu'daki santralin Ruslarla yapımına karar verilmesinin ardından Sinop'ta Japonlarla işbirliği kararı alınmıştı. Üçüncü nükleer santral konusunda da değerlendirmelerin BTYK'ya yansıması bekleniyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...