Belediye meclisinde 'Gezi' tartışması

Belediye meclisinde 'Gezi' tartışması

YAŞAM Haberleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, AK Parti ve CHP Grubu üyeleri arasında yaşanan sert tartışmalara sahne oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısına Gezi Parkı eylemleri damgasını vurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı, AK Parti ve CHP Grubu üyeleri arasında yaşanan sert tartışmalara sahne oldu. CHP'li üyeler, salona "Çapulcuyum" pankartları ve olaylarda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarıyla geldi. CHP, 'Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalması ve inşaata açılmaması' için meclise önerge verdi. Bunun üzerine toplantıda tansiyon yükseldi. AK Partili ve CHP'li üyeler arasında tartışma yaşandı.CHP Grubu, Taksim Gezi Parkı'nın yeşil alan olarak kalması için Belediye Meclisi'ne önerge verdi. Önerge, CHP Grubunun "evet" oylarına karşılık, AK Parti Grubunun "hayır" oylarıyla, oy çokluğuyla reddedildi. İBB Meclisi'nin CHP'li üyeleri toplantıda, Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili "Çapulcuyum" yazılı kağıtlar ve hayatlarını kaybeden 3 kişinin (Mustafa Sarı, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert) fotoğraflarını göstererek protesto gerçekleştirdi. Hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunan CHP'li üyeler ile AK Parti Grubu üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...