Bosna Hersek bebeklerinin kimlik kartı için ayaklandı

Bosna Hersek bebeklerinin kimlik kartı için ayaklandı

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek'te 5 aydır yeni doğan bebeklere kimlik belgesi verilememesi vatandaşları çileden çıkardı, ülke genelinde protesto gösterileri var

Bosna-Hersek'te halk, bebeklerin kimlik kartına sahip olabilmesi için hükümeti göreve çağırıyor. Saraybosna'nın parlamento binasına çıkan yollarını kapatan birçok gösterici, yeni düzenlemelerin bir an önce meclisten geçmesini istiyor: "Bu değişimin başlangıcı olabilir.Sokaklarda kanun yapamayız veya onları değiştiremeyiz ama bu bize geçici çözümler sunmak yerine kanunları uygulamaya geçirmek adına görüşmeleri başlatmak için bir ilk adım olabilir." "Savaştan 20 yıl sonra, Bosna Hersek bir adım bile ilerlemedi, her gün daha da geriye gidiyor." Anayasa Mahkemesi'nin vatandaşlık numarasıyla ilgili ilgili kanunu iptal kararının ardından meclisin de yeniden düzenlemeye gitmemesiyle, kararın geçerli olduğu 12 Şubat tarihinden sonra ülkede doğan hiçbir bebeğe kimlik çıkartılamıyor. Bu bebekler şu anda sosyal haklarından da mahrum durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...