Suriyeli muhaliflere Amerikan silahları yolda

Suriyeli muhaliflere Amerikan silahları yolda

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriyeli muhaliflerin silahlandırılması konusunu görüşmek için Ortadoğu turunu erteledi.

Suriye'de orduya Kuseyr'i kaybettikten sonra ordunun Halep'e yönelmesi üzerine Amerikan yönetimi muhalifleri silahlandırma seçeneğini yakın plana aldı. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Beyaz Saray'da Suriyeli muhaliflerin silahlandırılmasını görüşmek için dün başlaması gereken Ortadoğu turunu erteledi. Yetkililer, Obama yönetiminin bu hafta Suriye'de son günlerde büyük yenilgiler alan muhaliflere ölümcül silah yardımı yapıp yapmama konusunda karar verebileceğini belirtti. Başbakan Barack Obama'nın dikkatle eleme sürecine tabi tutulan muhalefetin ılımlı kanadına silah vermeye meylettiğini vurgulayan yetkililer, Suriye hava kuvvetlerini işlevsiz hale getirecek seçeneklerin tartışıldığını ama uçuşa yasak bölge oluşturmak için Amerikan güçlerinin konuşlandırılması seçeneğinin zayıf olduğunu ifade etti. Hafta sonu İstanbul 'da basın açıklaması yapan muhalifler, sahadaki durumun rejim lehine geliştiğini ve silah yardımı olmazsa büyük bir kayıp yaşayacaklarını belirtip bu koşullarda Cenevre konferansına gitmelerinin mümkün olmadığını açıklamıştı. Beyaz Saray Sözcüsü Bernadette Meehan ise Suriye'de geçiş sürecini hızlandırmak için tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...