Taksim Platformu'ndan geri adım

Taksim Platformu'ndan geri adım

GÜNDEM Haberleri

1- Gezi Parkı, park olarak kalmalı. 2-Taksim'de yeni dalış tüneli yapılmasın. 3- Polisin uyguladığı şiddetin sorumluları için soruşturma başlatılsın.

Geçen hafta hükümetten "3. köprü ve 3. havaalanı yapılmasın, Kanal İstanbul açılmasın" gibi taleplerde bulunan Taksim Dayanışması Platformu tavrını yumuşattı. nbsp;Dün yapılan basın toplantısında daha önce açıkladığı 7 talebi 3'e indirenplatform, isteklerini şöyle sıraladı: "Gezi Parkı, tek bir ağacına dokunulmadan park olarak kalmalı. İşlevi ne olursa olsun hiçbir yapılaşma planlanmamalı. Taksim'de yeni bir dalış tüneli yapılmamalı. Gezi Parkı'nın Asker Ocağı Caddesi cephesinde yıkılan yaya köprüsü, duvar ve kesilen ağaçlar hukuk çiğnenerek yapılmıştır. Sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalı. Polisin hukuk dışına çıkarak uyguladığı şiddetin sorumluları hakkında soruşturma başlatılmalı."
GEZİ PARKI İLAÇLANDI
Taksim Gezi Parkı, dün en sakin günlerinden birini yaşadı. Kamp kuran eylemcilerin bekleyişi devam ediyor. Beyoğlu Belediyesi ise, çadır kuran göstericilerin muhtemel bir salgın hastalıkla karşı karşıya kalmaması için Gezi Parkı ve çevresinde ilaçlama çalışması yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...