Bülent Arınç, 'Provokasyon belgelendi'

Bülent Arınç, 'Provokasyon belgelendi'

Politika Haberleri

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı ile ilgili olayların dış bağlantılı olduğuna dair ellerinde somut belgeler olduğunu söyledi.

Taksim Gezi Parkı bahanesiyle ülkemizde çıkarılan olayların iç ve dış mihraklar tarafından provoke edildiğine dair günlerdir yaptığımız haberler Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından da teyit edildi. nbsp;Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Olayların dış bağlantılı olduğuna dair ellerinde somut deliller olduğunu ifade eden Arınç, "Elimizdeki belgeler bir tane de değil. Ancak, yargı sürecindeyiz. Olayın iç ve dış boyutları üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Bu olaylar bir merkezden planlanıyormuş gibi ve içeriden de olayları olduğundan daha büyük gösterme noktasında çalışmalar var. Olayın istihbarat boyutu sizlerle paylaşılmayabilir ama gerekenler en kısa sürede yapılacaktır" diye konuştu. nbsp;EYLEMCİLERLE GÖRÜŞECEĞİZ
Bir takım aşırı gruplar ve illegal örgütlerin Taksim'de ve Kızılay'da bu toplantıları bahane ederek çevreye zarar verdiklerini söyleyen Arınç, "Ambulanslardan tutunuz, polisimizin kullandığı araçlara ve özel araçlara kadar büyük bir tahribat gözlenmektedir. Bu sürede can kaybı ve yaralananlar olmuştur. Türkiye bunu yaşamamalıydı. Olaylara yol açan gerçek sebebi biliyoruz" diye konuştu. Türkiye'de artık yasadışı eylemlere kesinlikle izin verilmeyeceğini ve gerekenlerin yapılacağını söyleyen Arınç, "Eğer konu insan hakları, çevre duyarlılığı ve demokrasi ise bunları muhataplarıyla konuşmayı isteriz. Sayın Başbakanımız bazı gruplara sanırım Çarşamba günü için randevu verdi. Onlara işin gerçeği anlatılacaktır. Halkımızın huzur ve güvenlik içinde olması için gereken mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. Taksim Gezi Parkı Platformu'nun talepleriyle ilgili olarak da Arınç, "Patrona Halil isyanında kelle ister gibi şunlar görevden alınsın, gözaltındakiler bırakılsın gibi bir anlayış AK Parti iktidarında kesinlikle olamaz" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir aşiret devleti olmadığını, hukuk devleti olduğunu ifade eden Arınç, "Herkes yaptığının karşılığını görür. nbsp;Bunların Taksim'deki duyarlılığı ne kadar temsil ettiği de tartışmalı" diye konuştu. Arınç, bir soru üzerine Beşiktaş taraftar grubu olan Çarşı'nın eylemlerden çekilme kararı aldığını da dile getirdi.
nbsp;Bülent Arınç, 'Provokasyon belgelendi'
Gazeteniz Türkiye, Taksim'deki Gezi Parkı olaylarının iç ve dış mihraklar tarafından tezgahlandığını her gün manşetten vermişti. Hükümet de, olayların provokasyon olduğunun belgelendiğini resmen açıkladı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...